"Pizza" na spodzie z cukinii

"Pizza" na spodzie z cukinii to ciekawe, oryginalne i jednocześnie genialne w smaku danie. Dzięki niemu zrobisz prawdziwą furorę wśród znajomych.

Obrazek
Pyszności

Spód na naszą pizzę przygotowaliśmy dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. cukinia
  2. 2 łyżki sól (z podziałem na pół)
  3. 4 szt. jajka
  4. 1/2 szkl. ser parmezan starty
  5. 1 łyżka oregano
  6. 2 łyżki mąka kukurydziana
  7. 300 g sos do pizzy
  8. 300 g ser mozzarella
  9. 50 g mini salami

Sposób przygotowania:

1. Zzoodluj cukinię.

Obrazek

2. Następnie przełóż ją na formę do pieczenia i dopraw przy pomocy soli. Piecz całość przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W międzyczasie połącz ze sobą: jajka, parmezan, oregano, mąkę kukurydzianą oraz sól.

Obrazek

4. Rozprowadź mieszankę na podpieczonej cukinii. Następnie dodaj sos pomidorowy...

Obrazek

5. ...mozzarellę i salami. Umieść pizzę ponownie w piekarniku. Tym razem na 15-20 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku