PrzepisKolacjaSchab z orzechową kruszonką

Schab z orzechową kruszonką

Tym razem smak naszego schabu wzbogaciliśmy o orzechową kruszonkę, której nie można powiedzieć nie ?

Schab z orzechową kruszonką
Pyszności

Składniki:

  1. 1 kg schab

Farsz

  1. 50 g masło
  2. 8 plastrów boczek
  3. 1 szt. cebula
  4. 50 g orzechy włoskie posiekane
  5. 50 g suszone figi posiekane
  6. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  7. 40 g bułka tarta
  8. 1 łyżeczka skórka z cytryny starta
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1/2 łyżeczki biały pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz cebulę i orzechy włoskie.

Obraz

2. Następnie zdejmij ją z palnika i dodaj: suszone figi, natkę pietruszki, skórkę z cytryny oraz bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Ponacinaj schab i umieść w nim wcześniej przygotowaną kruszonkę. Następnie dopraw przy pomocy soli i pieprzu.

Obraz

4. Na wierzchu ułóż plastry boczku. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie