Sernik z jabłkami

Oto przepis na pyszny sernik z jabłkami. Pokocha go cała Twoja rodzina od pierwszego kęsa. Naprawdę same pyszności :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Masa sernikowa

  1. 400 g serek śmietankowy
  2. 3/4 szkl. cukier puder dodawany stopniowo
  3. 3 szt. jajka dodawane stopniowo
  4. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Kruszonka

  1. 100 g mąka
  2. 3/4 szkl. cukier brązowy
  3. 100 g płatki owsiane
  4. 50 g cukier
  5. 1/2 łyżeczki cynamon
  6. 100 g masło miękkie
  7. karmel do dekoracji

Spód na ciasto

  1. 340 g mąka
  2. 200 g masło miękkie
  3. 100 g cukier brązowy
  4. 1 szczypta sól
  5. 1/2 łyżeczki cynamon

Jabłkowy miks

  1. 1/4 szkl. cukier
  2. 1/2 łyżeczki cynamon
  3. 3 szt. jabłka
Sposób przygotowania:

1. Przepis rozpocznij od przygotowania spodu ciasta. W tym celu połącz ze sobą: mąkę, masło, cukier brązowy, sól i cynamon. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.

Obrazek

2. Przy pomocy miksera stwórz masę sernikową, na którą składać będzie się: serek śmietankowy, cukier puder (dodawany stopniowo), jajka (dodawane stopniowo) oraz ekstrakt waniliowy.

Obrazek

3. W osobnej misce wymieszaj ze sobą jabłka, cukier oraz cynamon.

Obrazek

4. W końcu przyszedł czas na kruszonkę z płatków owsianych. Aby ją stworzyć wystarczy, że połączysz ze sobą: mąkę, cukier brązowy, płatki owsiane, cukier, cynamon i masło.

Obrazek

5. Na spodzie formy utwórz spód ciasta.

Obrazek

6. Następnie stwórz warstwę z wcześniej przygotowanej masy i jabłek.

Obrazek

7. Na wierzchu ciasta ułóż warstwę z płatkami owsianymi. Ciasto włóż do rozgrzanego piekarnika (175°Celsjusza) na 40 minut.

Obrazek

8. Gotowe ciasto polej karmelem i to wszystko. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe