Spaghetti bolognese w tradycyjnym wydaniu

Czas na prawdziwą klasykę. Spaghetti bolognese, bo o nim mowa, to podstawowy przepis, który powinien zagościć w każdej kuchni. Tej kombinacji smaków po prostu nie sposób odmówić!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 4 łyżki oliwa z oliwek
  2. 2 łyżki masło
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 1 szt. cebula
  5. 1-2 szt. marchewka
  6. 2-3 szt. seler naciowy
  7. 400 g mięso wołowo-wieprzowe mielone
  8. 1-2 szt. ząbki czosnku
  9. 1200 g pomidory pelati z puszki krojone
  10. 1 garść liście bazyli
  11. 1 łyżka sól

Sposób przygotowania:

1. W garnku połącz: oliwę z oliwek, masło, cebulę, seler i marchewkę. Dokładnie wymieszaj i smaż przez 5 minut.

Obrazek

2. W międzyczasie podsmaż na patelni mięso. Nie zapomnij dodać czosnku.

Obrazek

3. Teraz połącz mięso z warzywną mieszanką. Następnie dodaj pomidory i liście bazylii. Gotuj pod przykryciem 3-4 godziny. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek
Spaghetti bolognese- Pyszności

Wybrane dla Ciebie

Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Czy makrela jest zdrowa? Rozwiejmy wątpliwości na temat tej ryby raz na zawsze
Czy makrela jest zdrowa? Rozwiejmy wątpliwości na temat tej ryby raz na zawsze
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna