PrzepisWęgierskie leczo

Węgierskie leczo

Dziś podzielimy się z Tobą tradycyjnym przepisem na węgierskie leczo. Bazą pysznego dania stała się kiełbasa pieczona z pierzem, która podkręciła na maksa smak całej potrawy.

Węgierskie leczo
Pyszności

02.11.2020 | aktual.: 03.11.2020 08:10

Warto w tym miejscu podkreślić, że sprawdzoną i smaczną kiełbasę możesz kupić online w „Pieczone&Wędzone”. Wybierając wędliny tej marki, masz pewność, że kupujesz produkt najwyższej jakości z hodowli bez antybiotyków.

Składniki:

  1. 500 g kiełbasa pieczona z pieprzem PIECZONE & WĘDZONE
  2. 3 łyżki smalec
  3. 1 łyżka sól
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 2 szt. cebula
  6. 2 szt. czerwona papryka
  7. 2 szt. żółta papryka
  8. 2 szt. biała papryka
  9. 4 szt. pomidory malinowe
  10. 2 ząbki czosnek
  11. 2 łyżki wędzona papryka
  12. 1 łyżeczka ostra papryka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od pokrojenia na mniejsze kawałki wszystkich warzyw.

Obraz

2. Na mniejsze (1-cm kawałki) podziel również kiełbasę z pieprzem, po czym podsmaż ją na smalcu i odłóż na bok.

Obraz

3. W tym samym garnku podsmaż cebulę i czosnek. Po czym dodaj przyprawy: ostrą i wędzoną paprykę.

Obraz

4. Następnie dodaj warzywa i gotuj przez 2-3 minuty. Nie zapomnij doprawić warzyw solą i pieprzem.

Obraz

5. Jako ostatni element dodaj wcześniej podsmażoną kiełbasę. Całość gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie