Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach

Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach stanie się hitem nadchodzącej jesieni. Z taką pyszną zupką, żadna pogoda za oknem nie będzie nam straszna ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 l woda
  2. 500 g żeberka wędzone
  3. 1/2 szkl. świeży koperek posiekany
  4. 4-5 szt. ziele angielskie;
  5. 3 szt. liście laurowe
  6. 3 szt. ziemniaki duże
  7. 2 szt. marchewki
  8. 2 szt. korzeń pietruszki
  9. 400 g ogórki kiszone
  10. 250 ml sok z ogórków
  11. 2-3 łyżki śmietana 18%

Sposób przygotowania:

1. Gotuj żeberka na małym ogniu przez godzinę. Nie zapomnij dodać do nich kilku ziaren ziela angielskiego i liści laurowych.

Obrazek

2. Ziemniaki, marchewki, pietruszki i ogórki podziel na mniejsze kawałki.

Obrazek

3. Po godzinie wyjmij żeberka z wody.

Obrazek

4. Dodaj do niej wcześniej obrane i pokrojone warzywa i gotuj przez 15 minut. Następnie dodaj sok z ogórków.

Obrazek

5. Jako kolejny składnik dodaj zahartowaną śmietankę. Nie wiesz jak to zrobić? Przelej do miski małą chochlę gotującego się wywaru i połącz ją ze śmietaną. Dopiero w takiej postaci możesz dodać śmietanę do przyszłej zupy.

Obrazek

6. Gotową zupę podawaj z żeberkami i świeżym koperkiem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥