Wegański chleb owsiany

Dziś pokażemy Ci jak przygotować wegański chleb owsiany w zaciszu własnego domu. My staliśmy się jego wielkimi miłośnikami i jesteśmy pewni, że z Tobą będzie podobnie ?



Pracę nad przygotowaniem domowego chleba ułatwił nam robot kuchenny marki Philips.
Zobacz także: Schab z jabłkami i ziemniakami
Składniki:
Porcje szt.- 1 szkl. orzechy włoskie
- 2 szkl. płatki owsiane pełnoziarniste
- 3 łyżki siemię lniane mieolone
- 320 ml woda
- 1 łyżeczka ocet jabłkowy
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
- 1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od podpieczenia na patelni orzechów włoskich.
- Następnie przesyp je do robota kuchennego i dodaj: płatki owsiane, siemię lniane, sól oraz sodę oczyszczoną. Nie zapomnij również o wodzie i occie jabłkowym.
- Przełóż powstałą mieszankę do formy i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!