Świetna wiadomość dla fanów "Kuchennych rewolucji". Nowy program może powalić na kolana

"Kuchenne rewolucje" ogarnęły całą Polskę. Od lat program ten cieszy się niesamowitą popularnością - zarówno wśród restauratorów, jak i widzów. Telewizja TVN podzieliła się z fanami programu świetną wiadomością. Nowy program - "Idziemy do kuchni" - pozwoli sprawdzić, jak restauratorzy radzą sobie po wizycie Magdy Gessler.

Magda Gessler. Fot. instagramMagda Gessler. Fot. instagram

"Kuchenne Rewolucje" to polski program telewizyjny typu reality show telewizji TVN oparty na amerykańskim formacie Kitchen Nightma. W Polsce nadawany jest od 2010 roku i prowadzony przez wybitną restauratorkę i kucharkę Magdę Gessler. Do tej pory pojawiło się aż 24 sezony tego programu. "Idziemy do kuchni" to całkowita nowość.

Nowy program dla fanów "Kuchennych Rewolucji". "Idziemy do kuchni" może stać się nowym hitem

TVN wystartował z najnowszym programem kulinarnym. Mowa tu o "Idziemy do kuchni". Zadaniem tego programu jest sprawdzenie, jak restauratorzy radzą sobie po przeprowadzonych przez Magdę Gessler rewolucjach.

"Skupimy się na restauracjach, które wcześniej przeszły metamorfozę dzięki Magdzie Gessler, a teraz mogą cieszyć się ogromną popularnością!" - czytamy na stronie TVN.
"W programie będziemy świadkami inspirujących opowieści o restauracjach, które po raz kolejny otworzą swoje drzwi po dłuższym okresie od pierwotnej metamorfozy. Przygotujcie się na zapierające dech w piersiach smaki, emocje i niezapomniane historie o transformacji restauracji i ludzi, którzy stoją za ich sukcesem" - zapowiadają twórcy programu.

"Idziemy do kuchni" w Elblągu. W pierwszym odcinku zajrzymy do kuchni tych restauratorów

"Jeszcze przed wizytą Magdy Gessler w Elblągu, Marta wspierana przez męża Sebastiana prowadziła restaurację o nazwie 'Złota kura'. Miejsce z tak niezwykłą historią stworzyła jej teściowa, Dorota. Z sukcesem prowadziła dawniej bar z kurczakami z rożna, które można było zamówić przez telefon. W latach dziewięćdziesiątych uchodziło to za nowość, która gwarantowała powodzenie lokalu. Przez lata prosty bar zamienił się w restaurację z prawdziwego zdarzenia. Czasy, kiedy przed 'Złotą kurą' ustawiały się kolejki głodnych gości, minęły jednak bezpowrotnie. Po śmierci Doroty, restaurację przejęła jej synowa, Marta. Kobieta czuła się w obowiązku kontynuować rozpoczęte dzieło. Niestety, sytuacja 'Złotej kury' z roku na rok była coraz gorsza. W obliczu katastrofy na pomoc wezwano Magdę Gessler... Co wydarzyło się dalej?" - podaje TVN.

Wizyta Magdy Gessler sprawiła, że "Elbląg stał się ważnym punktem na kulinarnej mapie Polski". Oglądając program, możemy przekonać się, co zmieniło się w życiu restauratorów, których odwiedziła restauratorka. Wspominają ją z uśmiechem na twarzy.

Wybrane dla Ciebie

Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę