Wiele lat była wegetarianką. Mówi, co stało się, kiedy zaczęła jeść mięso

Liz Seibert, modelka i influencerka z Nowego Jorku, została wegetarianką w wieku dziewięciu lat. Po 14 latach, za namową dietetyka, stopniowo zaczęła wdrażać mięso do diety. Teraz uważa, że nowy styl odżywiania wyleczył ją ze stanów lękowych, depresji i trądziku.

Modelka z Nowego Jorku po 14 latach bycia wegetarianką zaczęła jeść mięsoModelka z Nowego Jorku po 14 latach bycia wegetarianką zaczęła jeść mięso
Źródło zdjęć: © TikTok | Liz Seibert (screenshot)

23-latka podzieliła się swoją historią na Tik Toku. W wielu publikowanych na profilu filmikach przyznaje, że włączenie do diety mięsa i podrobów pozytywnie wpłynęło na jej kondycję fizyczną i psychiczną. W jej menu nie brakuje również produktów nabiałowych. Nowe nawyki żywieniowe, jak przyznaje Liz Seibert, "przywróciły jej życie".

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Muffiny z kurczaka staną się obiadowym hitem w każdym domu. Przygotowanie to bułka z masłem

Rzuciła wegetarianizm. Teraz opisuje skutki jedzenia mięsa

Amerykanka Liz Seibert nie jadła mięsa przez 14 lat - na wegetarianizm przeszła, będąc 9-letnią dziewczynką. We wrześniu 2022 roku Seibert zaczęła powoli dodawać mięso do swojej diety, a od kwietnia br. codziennie je podroby. Dziewczyna rzuciła wegetarianizm za radą swojego dietetyka. Liz, odkąd była nastolatką, cierpiała na trądzik, ciągłe stany lękowe i depresję, zespół jelita drażliwego, bóle głowy i bezsenność. Jak wyjaśnia w filmikach opublikowanych na Tik Toku, próbowała wszystkiego.

- Przez całe życie jadłam dania wegetariańskie lub wegańskie, myśląc, że dbam o zdrowie. Próbowałam już wszystkiego: wielu różnych leków na zdrowie psychiczne, niezliczonych rodzajów terapii, leków na zdrowie fizyczne, a nawet wielu różnych diet - przyznaje 23-latka. - Myślę, że zła dieta była głównym czynnikiem przyczyniającym się do wielu moich problemów zdrowotnych -podsumowuje.

Zaczęła jeść mięso i podroby. Uważa, że nowe nawyki żywieniowe poprawiły jej kondycję zdrowotną

23-latka tłumaczy, że od kiedy podroby i mięso znajdują się w jej diecie, objawy ustąpiły, a nowe nawyki żywieniowe "przywróciły jej życie". Dziewczyna teraz dba o to, aby w jej codziennym jadłospisie znajdowały się podroby (serce, mózg, wątróbka, szpik kostny) i mięso wysokiej jakości. Influencerka tłumaczy, że zaczęła też więcej ćwiczyć i wysypiać się. Teraz, jak wyjaśnia, jej relacja z jedzeniem ma zdrowy charakter.

Liz dodaje, że stany lękowe, depresja i problemy żołądkowe uległy złagodzeniu w ciągu pierwszego miesiąca od porzucenia wegetarianizmu, natomiast trądzik zniknął w ciągu trzech miesięcy. Po blisko czterech miesiącach dziewczyna zaczęła regularnie miesiączkować, przestała też odczuwać bóle głowy i zaczęła lepiej spać.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil
Chinka kupiła polskie gołąbki. Gdy spróbowała, wydała z siebie zabawne dźwięki
Chinka kupiła polskie gołąbki. Gdy spróbowała, wydała z siebie zabawne dźwięki
"Leniwa szarlotka" to hit tej jesieni. Smakuje jak u babci, ale zrobisz ją w kilka chwil
"Leniwa szarlotka" to hit tej jesieni. Smakuje jak u babci, ale zrobisz ją w kilka chwil
To najprostsze ciasto cynamonowe. Mieszasz składniki, a resztę robi za ciebie piekarnik
To najprostsze ciasto cynamonowe. Mieszasz składniki, a resztę robi za ciebie piekarnik