Wiele lat była wegetarianką. Mówi, co stało się, kiedy zaczęła jeść mięso

Liz Seibert, modelka i influencerka z Nowego Jorku, została wegetarianką w wieku dziewięciu lat. Po 14 latach, za namową dietetyka, stopniowo zaczęła wdrażać mięso do diety. Teraz uważa, że nowy styl odżywiania wyleczył ją ze stanów lękowych, depresji i trądziku.

Modelka z Nowego Jorku po 14 latach bycia wegetarianką zaczęła jeść mięsoModelka z Nowego Jorku po 14 latach bycia wegetarianką zaczęła jeść mięso
Źródło zdjęć: © TikTok | Liz Seibert (screenshot)

23-latka podzieliła się swoją historią na Tik Toku. W wielu publikowanych na profilu filmikach przyznaje, że włączenie do diety mięsa i podrobów pozytywnie wpłynęło na jej kondycję fizyczną i psychiczną. W jej menu nie brakuje również produktów nabiałowych. Nowe nawyki żywieniowe, jak przyznaje Liz Seibert, "przywróciły jej życie".

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Muffiny z kurczaka staną się obiadowym hitem w każdym domu. Przygotowanie to bułka z masłem

Rzuciła wegetarianizm. Teraz opisuje skutki jedzenia mięsa

Amerykanka Liz Seibert nie jadła mięsa przez 14 lat - na wegetarianizm przeszła, będąc 9-letnią dziewczynką. We wrześniu 2022 roku Seibert zaczęła powoli dodawać mięso do swojej diety, a od kwietnia br. codziennie je podroby. Dziewczyna rzuciła wegetarianizm za radą swojego dietetyka. Liz, odkąd była nastolatką, cierpiała na trądzik, ciągłe stany lękowe i depresję, zespół jelita drażliwego, bóle głowy i bezsenność. Jak wyjaśnia w filmikach opublikowanych na Tik Toku, próbowała wszystkiego.

- Przez całe życie jadłam dania wegetariańskie lub wegańskie, myśląc, że dbam o zdrowie. Próbowałam już wszystkiego: wielu różnych leków na zdrowie psychiczne, niezliczonych rodzajów terapii, leków na zdrowie fizyczne, a nawet wielu różnych diet - przyznaje 23-latka. - Myślę, że zła dieta była głównym czynnikiem przyczyniającym się do wielu moich problemów zdrowotnych -podsumowuje.

Zaczęła jeść mięso i podroby. Uważa, że nowe nawyki żywieniowe poprawiły jej kondycję zdrowotną

23-latka tłumaczy, że od kiedy podroby i mięso znajdują się w jej diecie, objawy ustąpiły, a nowe nawyki żywieniowe "przywróciły jej życie". Dziewczyna teraz dba o to, aby w jej codziennym jadłospisie znajdowały się podroby (serce, mózg, wątróbka, szpik kostny) i mięso wysokiej jakości. Influencerka tłumaczy, że zaczęła też więcej ćwiczyć i wysypiać się. Teraz, jak wyjaśnia, jej relacja z jedzeniem ma zdrowy charakter.

Liz dodaje, że stany lękowe, depresja i problemy żołądkowe uległy złagodzeniu w ciągu pierwszego miesiąca od porzucenia wegetarianizmu, natomiast trądzik zniknął w ciągu trzech miesięcy. Po blisko czterech miesiącach dziewczyna zaczęła regularnie miesiączkować, przestała też odczuwać bóle głowy i zaczęła lepiej spać.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟