NewsyMoże się zdziwisz, ale to co widzisz to nie ciasto! Pod górną powłoką kryje się coś naprawdę pysznego.

Może się zdziwisz, ale to co widzisz to nie ciasto! Pod górną powłoką kryje się coś naprawdę pysznego.

Może się zdziwisz, ale to co widzisz to nie ciasto! Pod górną powłoką kryje się coś naprawdę pysznego.
Frania
10.08.2015 14:31, aktualizacja: 18.09.2023 13:11

Ludzie na całym świecie uwielbiają włoską kuchnię. Makarony to idealne rozwiązanie, jeśli masz ochotę na coś pysznego. Szczególnie smaczna jest lasagne, którą piecze się w piekarniku. W tym przepisie kluczową rolę odgrywa gotowany i pieczony makaron. Brzmi dość dziwnie? Poczekaj aż zasmakujesz tego cuda!

Skłądniki:

- 1 łyżka oliwy z oliwek Extra Virgin

- 450 g indyczego mięsa mielonego

- 3 ząbki posiekanego czosnku

- szczypta papryki mielonej

- szczypta grubej soli i świeżo zmielonego pieprzu

- 800 g pomidorów z puszki, które później należy rozgnieść

- 500 g makaronu Rigatoni

- 200 g świeżo startego parmezanu

- 400 g startej mozarelli

Obraz

Najpierw ugotuj makaron. Wyciągnij go, kiedy będzie już prawie gotowy i posyp parmezanem.

Obraz

Pora na mięso. Dołóż do niego pomidory, przyprawy i czosnek. Wszystko podsmaż na patelni do momentu aż powstanie sos i mięso będzie gotowe.

Obraz

Do tortownicy ułóż pionowo makaron Rigatoni.

Obraz

Na górę wylej sos z mięsem i włóż wszystko do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Niech się piecze około 15 minut. Po upływie czasu wyciągnij danie, posyp je mozarellą i włóż ponownie na kwadrans do piekarnika.

Obraz

Pół godziny wystarczy, aby Twoim oczom ukazało się takie cudo. Nikt nie ma pojęcia, co znajduje się pod zarumienionym serem.

Obraz

Gdy tortownica zostanie ściągnięta, sekret wychodzi na jaw! Potrawa wygląda i smakuje obłędnie! Smacznego!

Obraz

Przepis wart polecenia znajomym!

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także