Może się zdziwisz, ale to co widzisz to nie ciasto! Pod górną powłoką kryje się coś naprawdę pysznego.

W tym przepisie kluczową rolę odgrywa gotowany i pieczony makaron. Brzmi dość dziwnie? Poczekaj aż zasmakujesz tego cuda!

Skłądniki:

– 1 łyżka oliwy z oliwek Extra Virgin

– 450 g indyczego mięsa mielonego

– 3 ząbki posiekanego czosnku

– szczypta papryki mielonej

– szczypta grubej soli i świeżo zmielonego pieprzu

– 800 g pomidorów z puszki, które później należy rozgnieść

– 500 g makaronu Rigatoni

– 200 g świeżo startego parmezanu

– 400 g startej mozarelli

1

Najpierw ugotuj makaron. Wyciągnij go, kiedy będzie już prawie gotowy i posyp parmezanem.

2

Pora na mięso. Dołóż do niego pomidory, przyprawy i czosnek. Wszystko podsmaż na patelni do momentu aż powstanie sos i mięso będzie gotowe.

3

Do tortownicy ułóż pionowo makaron Rigatoni.

4

Na górę wylej sos z mięsem i włóż wszystko do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Niech się piecze około 15 minut. Po upływie czasu wyciągnij danie, posyp je mozarellą i włóż ponownie na kwadrans do piekarnika.

5

Pół godziny wystarczy, aby Twoim oczom ukazało się takie cudo. Nikt nie ma pojęcia, co znajduje się pod zarumienionym serem.

6

Gdy tortownica zostanie ściągnięta, sekret wychodzi na jaw! Potrawa wygląda i smakuje obłędnie! Smacznego!

7

Przepis wart polecenia znajomym!


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×