Zasłoniła mu oczy i dała spróbować polskich dań. Takiej reakcji nie przewidziała

Polska kuchnia wieloma wybitnymi specjałami stoi, jednak na potrzeby komedii lepiej podać przeciągniętą wątróbkę niż najlepszej jakości pierogi czy żurek. Podroby są nie do przełknięcia nawet dla wielu Polaków, jednak szczególnie okrutne okazały się dla brytyjskiego komika, który postanowił urządzić test polskich specjałów. Jego reakcja zwala z nóg.

Reakcja Brytyjczyka na smak polskich specjałów rozbawiła internet Reakcja Brytyjczyka na smak polskich specjałów rozbawiła internet
Źródło zdjęć: © Facebook: Tiny Tim's Adventures (screenshot)

Komik Tim Bradbury, znany z mediów społecznościowych z kanału "Tiny Tim's Adventures" opublikował krótkie wideo uwieczniające jego potyczki z polskimi specjałami. Tim testował dania z podrobów i z pewnością tę próbę zapamięta na długo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Galaretę z jajkiem podaję w formie babki. Goście są nią zachwyceni

Brytyjczyk spróbował polskich dań. Jego mina mówi sama za siebie

Pochodzący z Wielkiej Brytanii komik wykazał się nie lada odwagą, gdyż polskich dań próbował z zasłoniętymi oczami, a na samych talerzach lądowały specjały, z których uporaniem się mieliby problem nawet Polacy. Dajmy na to głowiznę w galarecie. Dla wielu to nowość - nie jest to specjał, którym dzisiaj mielibyśmy się szczególnie zajadać. Głównym składnikiem głowizny jest mięso obrane z głów wieprzowych wraz z uszami, językiem i innymi podrobami. Wyrób ten, choć nie tak popularny jak kiedyś, do tej pory jest ceniony za walory smakowe.

Tego zdania z pewnością nie podziela Tim Bradbury, którego twarz już po pierwszym kęsie głowizny znalazła się... nad koszem na śmieci. Można nawet wysnuć wniosek, że komik nie zdążył połknąć specjału, bo bardzo szybko, dławiąc się, zgiął się w pół nad koszem, zwracając to, co znalazło się w jego ustach. A to był dopiero początek.

Brytyjczyk spróbował podrobów w polskim wykonaniu
Brytyjczyk spróbował podrobów w polskim wykonaniu © Facebook: Tiny Tim's Adventures (screenshot)

Zasłonił oczy i spróbował podrobów. Reakcja rozbawiła internautów

Nieco lepiej, choć wciąż z finałem w koszu, zakończyło się starcie komika sam na sam z wątróbką z cebulką. Z wielkim grymasem, może nawet obrzydzeniem, przegryzł niewielki kawałek podrobów, które skończyły tak samo, jak głowizna - na dnie kosza. O dziwo zaskakująco dobrze, a przynajmniej na samym początku komik przyjął flaczki, choć jego reakcja na sam ich zapach z pewnością rozbawiła wielu internautów.

Tim połknął niewielka ilość zupy, jednak mina mu zrzedła, kiedy zobaczył, jak wygląda ten specjał. Z nieskrywaną niechęcią do zawartości talerza poprosił asystentów, żeby zabrali flaczki sprzed jego nosa.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej