Iwona Pavlović nosiła rozmiar 42, a teraz 36. To wszystko zasługa diety

Iwona Pavlovic znana jest ze swojej energii i przywiązania do tańca. Od lat ocenia talenty innych osób i mogliśmy podziwiać ją w jury "Tańca z gwiazdami". Mało kto jednak wie, że celebrytka przeszła ogromną metamorfozę. Schudła aż 18 kg, dzięki czemu zmieniła rozmiar 42 na 36.

Iwona PavlovićIwona Pavlović
Źródło zdjęć: © fot. Instagram
Paulina Hermann

Iwona Pavlović opowiedziała o swojej metamorfozie sprzed kilku lat. Straciła wtedy prawie 20 kg, dzięki czemu może nosić teraz mniejsze rozmiary ubrań. Od wielu lat związana jest z tańcem, chociaż karierę zakończyła w 1997 roku. Spełnia się jako prowadząca szkołę tańca i jurorka konkursów.

Jak Iwona Pavlović się odchudzała?

Chcecie poznać sekret diety byłej tancerki? Minęło kilka lat o zakończenia kariery. Celebrytka postanowiła skontaktować się z dietetykiem. Doktor ułożył dla niej specjalny jadłospis, dzięki czemu schudła i stała się jeszcze bardziej aktywna fizycznie. Pavlović jadaw regularnych porach i dostarcza sobie odpowiedniej ilości składników odżywczych. O głodówkach nie ma mowy. Ćwiczy też trzy razy w tygodniu.

- Są trzy czynniki, które pomagają zachować dobrą formę na długie lata. Pierwszy to ruch. On wywołuje w nas uśmiech, podnosi adrenalinę i hartuje. Ja, poza tańcem, kocham kijki. Ale nie spaceruję z nimi rekreacyjnie, tylko maszeruję bardzo szybkim, zdecydowanym krokiem. Co jeszcze mnie nakręca? Tenis! Wiadomo, że dla zapalonych graczy wyjście na kort raz w tygodniu to stanowczo za mało, ale mnie wystarcza. Bo ja mam taniec. I nim żyję… - mówiła Iwona Pavlović w rozmowie z "Poradnikiem zdrowie".

Kilka słów o diecie pani Pavlović

Tancerce zależało przede wszystkim na zmianie nawyków żywieniowych. Po jakimś czasie zrozumiała, których produktów nie powinna jeść, a które wspomagają jej zdrowie. Czasem jednak ma chwilę słabości, ale to nie niweczy jej pracy. W jej codziennym jadłospisie znajdują się owoce, ryby, owsianki oraz warzywa.

– Na śniadanie wybieram jajecznicę albo płatki. Później sięgam po jakiś owoc. Na obiad zjadam kurczaka i zieleninę, a na kolację twarożek z warzywami albo jakąś sałatkę. Staram się jeść bardzo regularnie. Do tego stopnia, że w telefonie ustawiłam budzik, żeby dzwonił co trzy godziny i przypominał mi, że mam coś zjeść. Zawsze mam w torebce zdrową przekąskę: jabłko, gruszkę, jakieś pestki czy ziarna - tłumaczyła w tym samym wywiadzie.
Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej