Katarzyna Bosacka schudła 14 kg w 3 miesiące. Teraz zdradza swój sekret

Katarzyna Bosacka to prowadząca "Wiem, co jem i wiem, co kupuję". Od lat uświadamia Polaków na temat zdrowego odżywiania i tego, co znajduje się w produktach spożywczych. Teraz zrobiło się o niej głośno, ponieważ w przeciągu ostatnich 3 miesięcy schudła aż 14 kg. Co stoi za tą przemianą?

Katarzyna Bosacka ujawniła, jak schudła w 3 miesiąceKatarzyna Bosacka ujawniła, jak schudła w 3 miesiące
Źródło zdjęć: © Facebook

Katarzyna Bosacka jest dziennikarką, publicystką i youtuberką. Karierę rozpoczęła 27 lat temu, pisząc dla "Gazety Wyborczej", a następnie "Wysokich Obcasów". W telewizji po raz pierwszy zobaczyliśmy ją w 2006 roku, cztery lata później stała się prowadzącą programu "Wiem, co jem i wiem, co kupuję".

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Idealne ciasto pistacjowe, którego nie sposób odmówić. Wilgotne, miękkie i przepyszne

Prezenterka jest bardzo aktywna na YouTubie i Instagramie, gdzie demaskuje składy produktów spożywczych i żywieniowych. W ostatnim wywiadzie wyznała, że w przeciągu ostatnich 3 miesięcy schudła aż 14 kilogramów.

Katarzyna Bosacka schudła 14 kg w trzy miesiące

Stacja Canal + zapowiedziała, że jesienią tego roku na antenie stacji pojawi się nowy program zatytułowany "Bosacka daje radę". Prowadzącą będzie nie kto inny, a sama Katarzyna Bosacka. W związku z nowym projektem zawodowym dziennikarka udzieliła wywiadu, w którym wyznała, że nowa praca pomogła przetrwać jej trudne chwile w życiu prywatnym. Na początku sierpnia serwis Pudelek opublikował informację, że prezenterka rozstała się ze swoim mężem po 26 latach małżeństwa. Para doczekała się czwórki dzieci.

- Mój wygląd i nastrój pewnie jest efektem stresu. Staram się być bardzo dzielna. Oczywiście, wiem, że dam radę i idę do przodu. (...) Schudłam 14 kilo w niecałe 3 miesiące. Ale nic na to nie poradzę, tak reaguje mój organizm na stres. Nie ma co tutaj ukrywać. Pamiętam, jak zmarł mój tata, to moja mama też tak szybko schudła, więc nie da się nad tym zapanować. Wiadomo, że to nie jest tak, że ludzie po tylu latach się rozstają i potem już tylko do widzenia i cześć. To cały czas się kotłuje przez wszystkie miesiące, a nawet lata. Tak to jest - tłumaczyła Katarzyna Bosacka w rozmowie z dziennikiem "Fakt".

Jak dziennikarka radzi sobie ze stresem?

Katarzyna Bosacka odniosła się do medialnych doniesień na swoim Instagramie. Potwierdziła rozstanie i zapowiedziała, że nie ma zamiaru więcej publicznie komentować swoich prywatnych spraw. W wywiadzie dla "Faktu" wyznała, że aktywność fizyczna pomaga jej uporać się z tą trudną sytuacją.

- (...) Zawsze byłam aktywna, tylko miałam za dużo rzeczy na głowie i nie zawsze się to udawało. Teraz staram się trzy razy w tygodniu zrobić pieszo 10 kilometrów. Biorę psa, komórkę i wykonuję różne telefony, na które nie miałam czasu przez cały dzień i w ten sposób nabijam kroki. I to jest jeden z moich sekretów. Mam więcej czasu dla siebie i to bardzo pomaga. (...) Mam karnet na siłownię, ale nie byłam tam od dawna, bo spaceruję od kilku miesięcy nad Wisłą. I to jest dużo lepsze, bo zieleń koi oczy, uspokaja. A jak skończy się taka aura, to będę na siłowni.
Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej