Zostawiła 20 zł napiwku. Bardzo szybko go zabrała, słysząc słowa kelnerki

Kiedy jemy w restauracji, często zostawiamy napiwki. Chcemy w ten sposób podziękować kelnerowi, że dobrze nas obsłużył. Niestety, czasem pracownik zachowuje się niezbyt profesjonalnie. Kelnerka, która obsługiwała czytelniczkę portalu Popularne.pl, zachowała się skandalicznie.

Kelnerka zachowała się skandalicznie.Kelnerka zachowała się skandalicznie.
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Paulina Hermann

Przypominamy najlepsze materiały z ostatnich kilku miesięcy.


Dalsza część tekstu znajduje się pod filmem.

Kultura jest najważniejsza

Czytelniczka na wstępie podkreśliła, że szanuje pracowników restauracji. Stara się nie utrudniać im życia i odnosić się do nich w kulturalny sposób.

Bardzo doceniam ludzi, którzy pracują w ogólnie pojętych usługach. Handel, gastronomia, salony fryzjerskie i tym podobne branże. Sama chyba nie miałabym nerwów, żeby użerać się z niektórymi klientami. Rodacy bywają trudni w obyciu. Mnie pod tym względem chyba nie ma czego zarzucić. Kiedy jestem w restauracji, traktuję obsługę z dużą kulturą. Uśmiecham się, nie ponaglam i doceniam, kiedy dobrze pracują. Tym razem miało być tak samo, ale w ostatniej chwili zmieniłam zdanie

Kelnerka zachowała się skandalicznie. "Padło słowo locha"

Kelnerka obraziła klientkę i musiała oddać napiwek.
Kelnerka obraziła klientkę i musiała oddać napiwek. © pexels

Chociaż nigdy nie było problemów z obsługą, to pewnego razu poprosiła kelnerkę o zwrot napiwku. Co takiego się stało? Kelnerka była dla niej miła i obsłużyła ją z najwyższą starannością. To były tylko pozory. Okazuje się, że pracownica zrobiła coś okropnego. Tym samym, zdaniem czytelniczki, zasłużyła sobie na takie konsekwencje. Jak sama tłumaczy:

Byłam z koleżanką w knajpce. Zjadłyśmy, wypiłyśmy, więc poprosiłam o rachunek. Zajmowała się nami sympatyczna dziewczyna. Bardzo ogarnięta i to ona pomogła nam wybrać coś z menu. Zapłaciłam kartą, a jej wręczyłam 20 zł za fatygę. Siedziałyśmy jeszcze przez chwilę po opłaceniu rachunku. Miałyśmy się już zbierać, kiedy usłyszałam rozmowę naszej kelnerki z koleżanką. W naprawdę paskudny sposób skomentowała wejście do lokalu dziewczyny przy tuszy. Na pewno padło słowo locha.

Czytelniczka była oburzona tym zachowaniem i zażądała zwrotu 20 zł. Kelnerka początkowo się zdziwiła (i zapewne zdenerwowała), ale oddała pieniądze. Musiała jednak przez chwilę zastanowić się, czy to zrobić. Od razu po tym klientka opuściła lokal. Nie mogła znieść dyskryminowania innych klientów. Zapewne na długi czas jej noga nie postanie w tej restauracji.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇