Magda Gessler zrzuciła 13 kg i to bez większych wyrzeczeń. Dietetyk zachwycony sposobem

Magda Gessler zdradziła swój patent na zrzucenie zbędnych kilogramów, a doktor dietetyki podjął się jego zrecenzowania. Tym razem Michał Wrzosek nie miał się do czego przyczepić, pochwalił restauratorkę i raz jeszcze przypomniał o podstawach dążenia do nowej, lepszej sylwetki. 

ObrazekMagda Gessler schudła 13 kg - Pyszności; foto: Facebook oraz YouTube

Najsłynniejsza polska restauratorka i prowadząca "Kuchenne Rewolucje" pozostaje w centrum uwagi wszystkich śledzących perypetie polskiej sceny kulinarnej już od wielu lat. Niektórzy z nas mogli nawet nie zorientować się, że Magda Gessler nie jest już młodzieniaszką — skończyła bowiem 69 lat. Jak widać, ten wiek nie stał jednak na przeszkodzie, żeby gwiazda zdecydowała się zrzucić nieco kilogramów. Jak postanowiła — tak zrobiła. Aktualnie Gessler schudła już 13 kg. Jak tego dokonała?

Magda Gessler chudnie w oczach

Zaciekawieni odmianą sylwetki słynnej restauratorki dziennikarze postanowili dopytać jej, co musiała zmienić w sposobie odżywiania, żeby to osiągnąć. W wywiadzie udzielonym serwisowi Party Magda Gessler zdradziła nieco szczegółów swojej metamorfozy. 

Jem mniejsze porcje! To żadne odkrycie, ale działa. Nigdy nie odchudzam się rygorystycznie. Nakazy i zakazy nie działają dobrze. Najważniejszy jest spokój, zaufanie sobie i zachowanie równowagi

- przekazała w rozmowie kucharka, a jej słowa nie umknęły uwadze Michała Wrzoska, trenera sportowego i doktora dietetyki, który od lat udziela Polakom praktycznych porad dotyczących odżywiania.

Obrazek
Magda Gessler postawiła na mniejsze posiłki - Pyszności; foto: Canva

Michał Wrzosek ocenia sposób na odchudzanie Magdy Gessler

W swoim nagraniu dotyczącym metamorfozy restauratorki Michał Wrzosek raz jeszcze podkreślił, co jest mianem prawidłowego podejścia do odchudzania. Jako przykład przytoczył właśnie Magdę Gessler, która — według dietetyka — wykazała naprawdę dużą dawkę zdrowego rozsądku.

Magda ma 69 lat i na swoim przykładzie pokazuje, że wiek nie stanowi przeszkody do osiągnięcia wymarzonej sylwetki. Jestem dietetykiem klinicznym i muszę pochwalić Magdę, bo schudła mądrze i nie promuje, jak wiele gwiazd, niezdrowych głodówek i detoksów

- przyznał dietetyk i przypomniał swoim słuchaczom, że zrzucanie kilogramów to nie zasługa głodzenia się, lecz prawidłowego nawodnienia i mniejszych, za to częściej spożywanych posiłków. Magdzie Gessler się udało, a przecież jej zawód musiał być dodatkowym utrudnieniem w powstrzymaniu się przed ciągłym podjadaniem. Wyczyn restauratorki może więc stać się motywacją dla innych

Wybrane dla Ciebie

Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców