Wymieszała jajka z mąką, masłem i jabłkami. Po 20 minutach wyjęła z pieca coś, na widok czego ślinka cieknie!

A jednak mamy na to sposób! Przepyszny naleśnik z jabłkami, który jest uwielbiany nie tylko przez dzieci, ale i przez dorosłych. Smak, do którego będziesz chciał wracać w każdej możliwej chwili!

Potrzebujesz:

– 6 jajek

– 75 g mąki

– 125 g masła

– 250 ml mleka

– 1/2 łyżeczki soli

– 50 g brązowego cukru

– 1 łyżeczkę cynamonu

1

Najpierw roztrzep jajka. Dodaj do nich mleko, mąkę i sól. Nie zapominaj o mieszaniu!

2

Rozgrzej piec do 220 stopni. W naczyniu żaroodpornym umieść masło i włóż je do pieca. Niech się roztopi. Dodaj po chwili pokrojone w plasterki jabłka.

3

Gdy masło z jabłkami zacznie skwierczeć, dodaj do niego przygotowane wcześniej ciasto. Całość posyp brązowym cukrem i cynamonem.

4

Należy piec wszystko przez 20 minut, pilnując, aby góra się nie przypiekła.

5

Niesamowicie pyszne, puszyste i… uzależniające. Musisz koniecznie spróbować i podzielić się przepisem ze znajomymi.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×