Pan Stanisław poszedł na obiad do restauracji. Kiedy dostał swoje zamówienie, chwycił za telefon

Pan Stanisław wybrał się na obiad do restauracji w Głownie. Zamiast kelnerki, jedzenie przyniósł mu robot. To nie nowość w Polsce, ale restauracja w Głownie jest jedną z pierwszych, która wprowadza roboty do obsługi klientów na stałe.

Robot w roli kelneraRobot w roli kelnera
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Facebook
Marcin Michałowski

Pan Stanisław postanowił zatrzymać się na obiad. Jako miłośnik tradycyjnych dań, szybko zdecydował się w restauracji w Głownie na polski obiad z żurkiem, schabowym, ziemniakami i mizerią. Jednak to, co miało miejsce potem, zdziwiło go na tyle, że zdecydował się nagrać ten niezwykły moment.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tak przygotowanego kalafiora nigdy wcześniej nie jadłam. Z tymi dodatkami to prawdziwe niebo w gębie

Nowoczesna obsługa w jednej z restauracji

Pan Stanisław rozsiadł się wygodnie przy stoliku i wyczekiwał swojego zamówienia. Nagle z kuchni zamiast kelnerki wyłonił się... robot! To wydarzenie całkowicie zaskoczyło Pana Stanisława, który postanowił uwiecznić ten niecodzienny moment na nagraniu. "Pierwszy raz coś takiego widzę" - stwierdził w rozmowie z "Faktem".

Robot przyszedł z zamówieniem i przywitał się w dość nietypowy sposób: "Hej, hej! Jestem Robuś, jedzonko przywiozłem." Był to moment, który na pewno utkwił w pamięci Pana Stanisława na długo. Robot dostarczył mu posiłek dokładnie do stolika, co z pewnością wywołało zdziwienie.

Pan Stanisław nie był jedynym klientem zaskoczonym widokiem robota w restauracji. Inni goście również byli podekscytowani nowością. Niektórzy nawet robili sobie zdjęcia z robotem.

Restauracja w Głownie jest jedną z pierwszych w Polsce, która wprowadza roboty do stałej obsługi klientów. Jednak nie jest jedyna. Roboty coraz częściej są wykorzystywane w polskich restauracjach. Pozwalają one na automatyzację niektórych procesów, takich jak obsługa gości czy dostawa jedzenia.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem