PrzepisDeseryPyszne batoniki z masłem orzechowym, czekoladą i paluszkami

Pyszne batoniki z masłem orzechowym, czekoladą i paluszkami

Pyszne batoniki z masłem orzechowym, czekoladą i paluszkami
Pyszności
18.10.2016 21:14, aktualizacja: 01.06.2017 12:58

Jeżeli szukasz przepisu na ciekawy i nietypowy deser, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule pokażę ci jak przyrządzić pyszne batoniki z masłem orzechowym, czekoladą i paluszkami.

Mmm, już na sam ich widok cieknie mi ślinka... Koniecznie wypróbuj, a na pewno je pokochasz!

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 6 tabliczek mleczna czekolada roztopiona
  2. paluszki
  3. 230 g masło orzechowe
  4. 115 g masło roztopione
  5. 230 g cukier puder
Sposób przygotowania:
1. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia równomiernie rozlej i rozsmaruj 3 tabliczki roztopionej czekolady. Następnie rozłóż na niej paluszki i włóż blaszkę do zamrażarki na 20 minut.
2. Do miski włóż masło orzechowe, roztopione masło i cukier puder. Dokładnie wymieszaj.
3. Po 20 minutach wyjmij blaszkę z zamrażarki i wlej do niej mieszankę z masła orzechowego, a następnie polej ją 3 roztopionymi tabliczkami mlecznej czekolady. Włóż blaszkę do zamrażarki na kolejne 20 minut.
4. Po 20 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i pokrój masę na batoniki.
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także