Chleb jogurtowy z jabłkami

Chleb jogurtowy z jabłkami to gotowy pomysł na smaczną i prostą w przygotowaniu przekąskę. Maluchy będą zachwycone takim deserem!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 80 g olej kokosowy roztopiony
  2. 200 g jabłka prażone
  3. 1-2 szt. jajko
  4. 120 g jogurt grecki
  5. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  6. 70 g miód
  7. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
  8. 1 łyżeczka cynamon
  9. 1 3/4 szkl. mąka

Posypka

  1. 2-3 łyżki mieszanka cukru brązowego i cynamonu
  2. 1 szt. jabło

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników: mąki, cynamonu, sody oczyszczonej oraz proszku do pieczenia.

Obrazek

2. Czas na mokre składniki: jabłka prażone, jajko, miód, olej kokosowy oraz jogurt grecki.

Obrazek

3. Teraz połącz obie mieszanki i przełóż do formy do pieczenia.

Obrazek

4. Podziel jabłko na małe kawałki i połącz je z cynamonem oraz brązowym cukrem.

Obrazek

5. Tak przygotowane jabłka ułóż na wierzchu chlebka. Następnie wstaw formę do piekarnika na 40 minut(temp. 180 stopni, pierwsze 20 minut z folią aluminiową).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka