Wirtualna Polska

Ciastka brownie z masą orzechową

Ciastka brownie z masą orzechową

Mam ogromną słabość do brownie i mogłabym jeść je na okrągło. Nic więc dziwnego, że przychodzę z kolejną propozycją z jego udziałem ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Ciastka brownie z masą orzechową6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciastka brownie z masą orzechową
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Składniki na ciastka
Krem orzechowy
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W rondelku połącz ze sobą masło i gorzką czekoladę. Następnie odstaw na bok.
    W rondelku połącz ze sobą masło i gorzką czekoladę. Następnie odstaw na bok.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W mikserze ubij jajka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i czekoladową mieszankę. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia.
    W mikserze ubij jajka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i czekoladową mieszankę. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia.
  3. Powstałą mieszankę wstaw do zamrażarki na 15 minut. Następnie ułóż małe ciastka na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę wstaw do zamrażarki na 15 minut. Następnie ułóż małe ciastka na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W międzyczasie przygotuj masę, łącząc ze sobą mascarpone i masło orzechowe.
    W międzyczasie przygotuj masę, łącząc ze sobą mascarpone i masło orzechowe.
  5. Przełóż ciastka powstałą masą i to wszystko!
    Przełóż ciastka powstałą masą i to wszystko!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×