in

Ciastka brownie z masą orzechową

Mam ogromną słabość do brownie i mogłabym jeść je na okrągło. Nic więc dziwnego, że przychodzę z kolejną propozycją z jego udziałem 😉

Ciastka brownie z masą orzechową
Ciastka brownie z masą orzechową
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Składniki na ciastka
Krem orzechowy

Sposób przygotowania:

  1. W rondelku połącz ze sobą masło i gorzką czekoladę. Następnie odstaw na bok.
    W rondelku połącz ze sobą masło i gorzką czekoladę. Następnie odstaw na bok.
  2. W mikserze ubij jajka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i czekoladową mieszankę. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia.
    W mikserze ubij jajka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i czekoladową mieszankę. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia.
  3. Powstałą mieszankę wstaw do zamrażarki na 15 minut. Następnie ułóż małe ciastka na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę wstaw do zamrażarki na 15 minut. Następnie ułóż małe ciastka na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj masę, łącząc ze sobą mascarpone i masło orzechowe.
    W międzyczasie przygotuj masę, łącząc ze sobą mascarpone i masło orzechowe.
  5. Przełóż ciastka powstałą masą i to wszystko!
    Przełóż ciastka powstałą masą i to wszystko!

Co myślisz?