Ciastka brownie z masą orzechową

Mam ogromną słabość do brownie i mogłabym jeść je na okrągło. Nic więc dziwnego, że przychodzę z kolejną propozycją z jego udziałem ?



Składniki:
PorcjeSkładniki na ciastka
- 70 g masło
- 220 g czekolada gorzka
- 2 szt. jajka
- 80 g mąka
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 160 g cukier
Krem orzechowy
- 140 g mascarpone
- 120 g masło orzechowe


Sposób przygotowania:
- W rondelku połącz ze sobą masło i gorzką czekoladę. Następnie odstaw na bok.
- W mikserze ubij jajka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i czekoladową mieszankę. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia.
- Powstałą mieszankę wstaw do zamrażarki na 15 minut. Następnie ułóż małe ciastka na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj masę, łącząc ze sobą mascarpone i masło orzechowe.
- Przełóż ciastka powstałą masą i to wszystko!
Komentarze