Croissant z jajecznym farszem idealny na śniadanie

Już za chwilę przekonasz się, że croissant skrywa w sobie ogromny potencjał. Dlatego też czas go wykorzystać w ciekawy sposób. To będzie idealne śniadanie!
Zobacz także: Bułeczki maślane w czekoladowe kropeczki
Składniki:
Porcje- 4 szt. croissanty
- 100 g boczek surowy
- 4 szt. jajka
- 50 g ser cheddar starty
- 1 łyżka suszona cebula
- 3 łyżki śmietana 18%
- 1/3 szkl. szczypiorek świeży
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż kawałki boczku.
- W misce połącz ze sobą jajka, śmietanę, sól, pieprz...
- ...cheddar, suszoną cebulę oraz szczypiorek.
- Odetnij wierzch croissanta i zrób w nim wgłębienie. Następnie nafaszeruj go jajeczną mieszanką.
- Przykryj każdego croissanta odciętą końcówką. Wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza)
- Smacznego!
Komentarze