Domowe Ferrero Rocher

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowych pralinek Ferrero Rocher. Są po prostu przepyszne!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 200 g wafle orzechowe zmielone
  2. 3 1/2 szklanki orzechy laskowe posiekane
  3. 300 g Nutella
  4. 1 tabliczka czekolada mleczna
  5. 1 łyżeczka olej kokosowy
Sposób przygotowania:

1. W misce wymieszaj ze sobą zmielone wafle orzechowe, 2 szklanki posiekanych orzechów laskowych i Nutellę. Włóż miskę do lodówki na 30 minut.

Obrazek

2. Po 30 minutach wyjmij miskę z lodówki. Z uzyskanej masy ulep równej wielkości lodówki i przełóż je do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Włóż kulki do zamrażarki na 15 minut.

Obrazek

3. Roztop czekoladę mleczną wraz z olejem kokosowym, a następnie dodaj do mieszanki 1 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych i dobrze wszystko wymieszaj.

Obrazek

4. Każdą kulkę namocz w mieszance, a następnie włóż z powrotem do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Włóż kulki do zamrażarki na 15 minut.

Obrazek

5. Po 15 minutach wyjmij gotowe pralinki z zamrażarki i przełóż je na talerz.

Obrazek
6. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku