Fishburger

Kanapka z dorszem to idealne połączenie, w którym znajdziecie same pyszności! Po prostu palce lizać! ??

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Sos

  1. 3 łyżki majonez
  2. 3 łyżki jogurt grecki
  3. 2-3 szt. ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz

Główne składniki

  1. 2 szt. filet z dorsza
  2. 2 szt. jajka
  3. 1/2 szkl. mąka pszenna
  4. 1 łyżka pieprz grubo mielony
  5. 1 łyżka sól
  6. 1/2 szkl. bułka tarta
  7. 1 łyżka czosnek granulowany
  8. 4 szt. liście sałaty
  9. 4 szt. ser topiony w plastrach
  10. 2 szt. bułki do burgerów

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj trzy miseczki. W pierwszej połącz ze sobą bułkę tartą i czosnek. W drugiej - mąkę, sól i pieprz, a w trzeciej rozbij dwa jajka.

Obrazek

2. Obtocz dorsza w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni).

Obrazek

3. Czas na sos. W tym celu połącz ze sobą jogurt grecki, majonez, ogórki konserwowe, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Teraz zajmij się bułką, którą przed połączeniem ze składnikami, powinnaś przygotować w opiekaczu. Następnie rozprowadź sos, dodaj sałatę, żółty ser, upieczonego dorsza i kiełki.

Obrazek

5. Przykryj drugą częścią kanapki i to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku