Gołąbki z kaszą gryczaną

Oto kolejny pomysł na pyszne gołąbki. Tym razem ukryliśmy w nich kaszę oraz kiełbaski!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. kapusta biała ugotowana
  2. 300 g kasza gryczana prażona ugotowana
  3. 500 ml bulion warzywny
  4. 20 g grzyby suszone
  5. 2 szt. cebula
  6. 250 g frankfurterki
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1 łyżeczka pieprz
  9. 1 łyżeczka kminek cały
  10. 3-4 szt. liście laurowe
  11. 5-6 szt. ziele angielskie;

Sposób przygotowania:

1. W kapuście usuń twardy głąb i gotuj w gorącej wodzie do chwili, aż liście zaczną odchodzić z łatwością.

Obrazek

2. Na patelni podsmaż cebulę i frankfurterki.

Obrazek

3. Następnie dodaj kaszę gryczaną, zmielone grzyby, sól oraz pieprz.

Obrazek

4. Umieść farsz w liściach kapusty i zwiń.

Obrazek

5. Na dnie dużego garnka ułóż ugotowane liście kapusty. Po czym umieść w środku gołąbki. Dodaj również bulion, kminek, ziele angielskie oraz liście laurowe.

Obrazek

6. Przykryj kolejną warstwą liści i duś przez 60 minut.

Obrazek

7. Gotowe gołąbki podawaj z sosem pieczarkowym. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil