Jednogarnkowe spaghetti z sosem pomidorowym

Tym razem mamy dla Ciebie spaghetti z jednego garnka z domowej roboty sosem pomidorowym. I pomysł na obiad dla całej rodziny już jest. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu sosu pomidorowego pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Sos pomidorowy

  1. 800 g pomidory pelati
  2. 2 szt. marchewki
  3. 3 łodygi seler naciowy
  4. 2-3 ząbki czosnek
  5. 1/2 szkl. liście bazylii
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz

Pozostałe składniki

  1. 200 g ser mozzarella starty
  2. 4 szt. biała kiełbasa
  3. 1 szt. cebula
  4. 400 g makaron spaghetti

Sposób przygotowania:

1. W blenderze próżniowym przygotuj sos. W tym celu zmiksuj: pomidory pelati, marchewki, seler naciowy, liście bazylii, czosnek, sól i pieprz.

Obrazek

2. W dużym garnku podsmaż kiełbasę razem z cebulą. Po chwili dodaj makaron...

Obrazek

3. ...i wcześniej przygotowany sos. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dodaj szklankę wody.

Obrazek

4. Zdejmij pokrywkę, dodaj ser i wstaw do piekarnika na 5-10 minut (najlepiej skorzystaj z opcji grilla).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"