Kakaowe gofry

Dziś mamy dla Was przepis na pyszne gofry, na widok których aż nam ślinka cieknie! Jeśli więc macie słabość do takich rarytasów, koniecznie musicie zapoznać się z całą recepturą!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 150 g mąka
  2. 30 g kakao
  3. borówki do dekoracji
  4. 5 łyżek cukier trzcinowy
  5. 1 łyżka proszek do pieczenia
  6. 1 łyżeczka cynamon
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szkl. mleko
  9. 3 łyżki olej
  10. bita śmietana do dekoracji
  11. maliny do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mąkę, kakao, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, cynamon, sól oraz mleko.

Obrazek

2. Przy pomocy miksera połącz wszystkie składniki.

Obrazek

3. Rozprowadź olej w formie do gofrów. Następnie rozlej przygotowaną mieszankę i upiecz gofry.

Obrazek

4. Gotowe gofry udekoruj przy pomocy bitej śmietany, malin i borówek.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nawet dzieciaki zjadają ze smakiem. Liście masuję przez 3 minuty
Nawet dzieciaki zjadają ze smakiem. Liście masuję przez 3 minuty
Posyp ulubioną sałatkę. Te drobiny zbawiennie działają na trzustkę i wątrobę
Posyp ulubioną sałatkę. Te drobiny zbawiennie działają na trzustkę i wątrobę
Słodzisz herbatę miodem? Pszczelarz stawia sprawę jasno
Słodzisz herbatę miodem? Pszczelarz stawia sprawę jasno
W PRL-u babcia gotowała częściej niż rosół czy ogórkową. Wspiera stawy i wygładza skórę
W PRL-u babcia gotowała częściej niż rosół czy ogórkową. Wspiera stawy i wygładza skórę
Za komuny była najsławniejszą zupą. Wspiera jelita i zapobiega uczuciu ciężkości
Za komuny była najsławniejszą zupą. Wspiera jelita i zapobiega uczuciu ciężkości
W naczyniu układam ziemniaki i kilka dodatków. Pyszny obiad w kilka chwil
W naczyniu układam ziemniaki i kilka dodatków. Pyszny obiad w kilka chwil
Ścieram na tarce i dodaję do kapusty. Nawet colesław wypada przy niej blado
Ścieram na tarce i dodaję do kapusty. Nawet colesław wypada przy niej blado
Placki ziemniaczane, które są zawsze chrupiące. Ania Starmach zwraca uwagę na częsty błąd
Placki ziemniaczane, które są zawsze chrupiące. Ania Starmach zwraca uwagę na częsty błąd
Popularnych donutów nie smażę na głębokim tłuszczu. Trudno o coś lepszego do popołudniowej kawy
Popularnych donutów nie smażę na głębokim tłuszczu. Trudno o coś lepszego do popołudniowej kawy
Duszę razem z buraczkami. Lepsza niż kapusta zasmażana
Duszę razem z buraczkami. Lepsza niż kapusta zasmażana
Na obiad robię aromatyczną zupę. Przyjemnie rozgrzewa i podkręca metabolizm
Na obiad robię aromatyczną zupę. Przyjemnie rozgrzewa i podkręca metabolizm
Pozwalała uniknąć głodu. Dziś mało kto nawet zna jej nazwę
Pozwalała uniknąć głodu. Dziś mało kto nawet zna jej nazwę