Kakaowe pankejki

Kakaowe pankejki to szybki, smaczny i sprawdzony pomysł na śniadanie dla całej rodziny. Zresztą już za moment sama się o tym przekonasz. Tego nie możesz przegapić!
Ciasto na pyszne pankejki przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.
Zobacz także: Kolorowe koktajle dla malucha
Składniki:
Porcje- 1,5 szkl. mleko migdałowe
- 1,5 szkl. mąka
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 2 łyżki olej
- 1/3 szkl. cukier
- 3 łyżki kakao
- 1-2 szt. jajko
- 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
- pianki marshmallow do dekoracji
- polewa czekoladowa do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W blenderze połącz ze sobą: mleko migdałowe, kakao, brązowy cukier, mąkę...
- ...proszek do pieczenia, jajko, olej oraz ekstrakt waniliowy.
- Z powstałej mieszanki stwórz na rozgrzanej patelni pankejki. Następnie smaż po kilka minut na każdej ze stron.
- Z gotowych naleśników zrób wieżę. Następnie polej ją polewą czekoladową i posyp piankami. Smacznego!
Komentarze