Wirtualna Polska

Karkówka w piwnej marynacie

karkówka w piwnej marynacie

Karkówka w piwnej marynacie w połączeniu z ziemniakami podana w zupełnie nowym wydaniu skradnie każde serce od pierwszego kęsa. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Pieczony schab z ziemniakami

Karkówka w piwnej marynacie4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Karkówka w piwnej marynacie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Marynata
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Potnij karkówkę na cienkie plastry.
    Potnij karkówkę na cienkie plastry.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie przygotuj marynatę. W tym celu połącz w misce: musztardę, czosnek, majeranek, pieprz, sól oraz jasne piwo. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie przygotuj marynatę. W tym celu połącz w misce: musztardę, czosnek, majeranek, pieprz, sól oraz jasne piwo. Dokładnie wymieszaj.
  3. W powstałej marynacie umieść plastry karkówki, po czym wstaw miskę z zawartością do lodówki minimum na 2 godziny.
    W powstałej marynacie umieść plastry karkówki, po czym wstaw miskę z zawartością do lodówki minimum na 2 godziny.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W międzyczasie potnij ziemniaki w cienkie talarki przy pomocy robota kuchennego.
    W międzyczasie potnij ziemniaki w cienkie talarki przy pomocy robota kuchennego.
  5. Teraz umieść na przemian plastry karkówki i talarki ziemniaczane.
    Teraz umieść na przemian plastry karkówki i talarki ziemniaczane.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Kiedy powstanie już mała wieżyczka, zabezpiecz całość przy pomocy patyczków do szaszłyków. Następnie piecz karkówkę pod przykryciem przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Usuń folię aluminiową i piecz przez kolejne 20 minut.
    Kiedy powstanie już mała wieżyczka, zabezpiecz całość przy pomocy patyczków do szaszłyków. Następnie piecz karkówkę pod przykryciem przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Usuń folię aluminiową i piecz przez kolejne 20 minut.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×