Kiełbaski w cieście francuskim z musztardą, serem, ogórkiem i cebulką

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie kiełbasek w cieście francuskim z musztardą, serem, ogórkiem i cebulką.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 400 g ciasto francuskie
  2. 7 szt. kiełbaski śląskie
  3. 3 łyżki musztarda
  4. 3 plastry ser żółty
  5. korniszony pokrojone w plastry
  6. cebula smazona
  7. 1 szt. jajko rozbite i romieszane
Sposób przygotowania:

1. Rozwiń ciasto francuskie, a następnie na jego środku umieść kiełbaski śląskie. Nasmaruj je musztardą.

Obrazek

2. Na kiełbaskach ułóż plastry żółtego sera, plastry korniszonów oraz smażoną cebulkę.

Obrazek

3. Ponacinaj ciasto francuskie tak, jak na zdjęciu poniżej, a następnie zawiń boki do środka tak, aby powstał warkocz.

Obrazek

4. Nasmaruj wierzch ciasta jajkiem, a następnie posyp je z wierzchu smażoną cebulką. Umieść warkocz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 20 minut.

Obrazek

5. Po 20 minutach wyjmij warkocz z piekarnika i pokrój go na kawałki.

Obrazek
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach