Kotlet schabowy w majonezie

Kotlet schabowy w majonezie to nasz tajny sekret na idealny obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

ObrazekKotlet schabowy - Pyszności
Pyszności

Marynatę do mięsa przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

  1. 6 szt. schab plastry
  2. 2 szt. jajka
  3. 2 łyżki majonez
  4. 2/3 ząbki czosnek
  5. 1 pęczek świeży koperek
  6. 1 pęczek natka pietruszki
  7. 1/2 szt. cytryna sok
  8. 1,5 łyżeczki sól
  9. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od rozbicia mięsa.

Obrazek
Kotlety schabowe - Pyszności

2. Następnie przygotuj marynatę w robocie kuchennym. W tym celu połącz: jajka, majonez, sól, pieprz, sok z cytryny, czosnek, świeży koperek i pietruszkę.

Obrazek

3. Obtocz mięso w przygotowanej marynacie.

Obrazek
Kotlet schabowy - Pyszności

4. Następnie obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni.

Obrazek
Kotlet schabowy w majonezie - Pyszności

5. Kotlety schabowe podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Obrazek
Czy można zamrozić kotlety schabowe - Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej