Łosoś z kolendrą i cytryną podawany z ryżem

W tej potrawie zakochała się cała moja rodzina i z Tobą będzie podobnie. Pyszny łosoś w towarzystwie kolendry i cytryny to prawdziwy strzał w 10. Nie możesz tego przegapić!

Obrazek
Frania

Składniki:

  1. 100 g filet z łososia
  2. 1 szczypta sól
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 1/2 łyżeczki kmin
  6. 1/2 szkl. bulion warzywny
  7. 2 łyżki miód
  8. 1/4 szkl. sok z limonki
  9. 1/4 szkl. kolendra posiekana
  10. 150 g ryż
Sposób przygotowania:

1. Filety łososia dopraw solą i pieprzem. Następnie smaż je na patelni przez 6 minut.

Obrazek

2. Na rozgrzanej patelni podsmaż czosnek. Dodaj kmin, bulion warzywny, sok z limonki, miód oraz posiekaną kolendrę.

Obrazek

3. Następnie dodaj wcześniej przygotowane filety łososia i duś je przez 3 minuty.

Obrazek

4. Gotową rybę podaj z ryżem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
W PRL-u ten napój piły nawet dzieci. Wtedy jeszcze nikt nie miał świadomości, jak wpływa na organizm
W PRL-u ten napój piły nawet dzieci. Wtedy jeszcze nikt nie miał świadomości, jak wpływa na organizm
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem