Milkshake w amerykańskim stylu

Milkshake to jeden z naszych ulubionych napojów. Tym bardziej, kiedy można podać go w ciekawy i zachwycający sposób. I z naszym przepisem jest to jak najbardziej możliwe!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 500 ml mleko
  2. 100 g czekolada mleczna roztopiona
  3. 1/4 szkl. orzechy laskowe
  4. 1/2 opakowania ciastka kakaowe
  5. 4 gałki lody waniliowe
  6. bita śmietana

Sposób przygotowania:

1. Rozpuść mleczną czekoladę. Następnie udekoruj nią szklankę (jak na zdjęciu poniżej).

Obrazek

2. Przygotuj łakocie, którymi ozdobisz szklankę. I czas na zabawę, udekoruj szkło według upodobania.

Obrazek

3. Zmiksuj ze sobą lody waniliowe, ciastka kakaowe i mleko.

Obrazek

4. Powstałą mieszankę przelej do udekorowanej szklanki.

Obrazek

5. Na wierzchu dodaj bitą śmietanę i kolejne dodatki.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku