Papryki faszerowane na Halloween

Halloween zbliża się wielkimi krokami, dlatego jeśli chcesz zaskoczyć swoje maluchy czymś wyjątkowym, mamy coś, co z pewnością zrobi na nich ogromne wrażenie! Pychotka ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. czerwone papryki
  2. 100 g brązowy ryż
  3. 1 szt. pierś z kurczaka
  4. 1 łyżeczka kmin
  5. 1 łyżeczka słodka papryka
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 1 puszka pomidory w zalewie
  9. 1/2 kubka żółty ser

Sposób przygotowania:

1. Na początku przygotuj mieszankę z kurczakiem. W tym celu podsmaż ze sobą czerwoną cebulę i kurczaka.

Obrazek

2. Po chwili dodaj przyprawy: kmin, słodką paprykę, sól, pieprz oraz pomidory w zalewie. Duś ok. 10 minut pod przykryciem.

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj papryki, odcinając im kapelusze. Następnie usuń zawartość i zrób w warzywach oczy, nosek i uśmiech.

Obrazek

4. Ułóż papryki w formie do pieczenia i nafaszeruj je przygotowanym kurczakiem, połączonym z ugotowanym ryżem i żółtym serem. Umieść na wierzchu odcięte kapelusze i wstaw do piekarnika na 30 minut (180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia