Pieczone skrzydełka w ziołowej marynacie

pieczone skrzydełka w ziołowej marynacie

Pieczone skrzydełka w ziołowej marynacie podane z frytkami to pomysł na szybki, prosty i przede wszystkim smaczny obiad dla całej rodziny. Takich receptur nigdy za wiele 😉

W przygotowaniu genialnych skrzydełek i frytek pomógł nam OVI SMART marki Philips.

Zobacz także: Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach

Pieczone skrzydełka w ziołowej marynacie2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczone skrzydełka w ziołowej marynacie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia skrzydełek z olejem.
    Cały proces rozpocznij od połączenia skrzydełek z olejem.
  2. Następnie dodaj przyprawy: czosnek w proszku, sól, pieprz, słodką paprykę, zioła prowansalskie i płatki chilli.
    Następnie dodaj przyprawy: czosnek w proszku, sól, pieprz, słodką paprykę, zioła prowansalskie i płatki chilli.
  3. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki minimum na godzinę.
    Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki minimum na godzinę.
  4. Po tym czasie umieść skrzydełka w Ovi na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Po tym czasie umieść skrzydełka w Ovi na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Pyszne skrzydełka możesz podać m.in. z frytkami. Je również przygotowaliśmy w Ovi.
    Pyszne skrzydełka możesz podać m.in. z frytkami. Je również przygotowaliśmy w Ovi.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×