Pieczony camembert w cieście francuskim

Pieczony camembert w cieście francuskim z pysznymi dodatkami to jest TO! Idealna kombinacja smakowa, która skradnie każde serce od pierwszego kęsa!

Obrazek
Pyszności

Pyszną przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 arkusz ciasto francuskie
  2. 8 plastrów szynka prosciutto
  3. 2 szt. ser camembert
  4. 2 łyżki dżem figowy
  5. 1/4 szkl. ser mozzarella
  6. 2 łyżki miód
  7. 2-3 łyżki orzechy włoskie posiekane
  8. 1 szt. jajko roztrzepane

Sposób przygotowania:

1. Na cieście francuskim stwórz okrąg z szynki prosciutto.

Obrazek

2. Na wierzchu ułóż camembert. Po czym rozprowadź dżem figowy i dodaj mozzarellę.

Obrazek

3. Dodaj na wierzch drugi ser camembert. Nie zapomnij również o miodzie, mozzarelli i posiekanych orzechach włoskich.

Obrazek

4. Zwiń plastry szynki do środka, aby przykryć powstałą wieżyczkę na środku.

Obrazek

5. To samo zrób z ciastem francuskim.

Obrazek

6. Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Następnie zrób w centralnej części 4 nacięcia, po czym wstaw do Ovi i piecz przez 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do ciasta dorzucam kiełbasę i smażę placki. O ziemniaczane nikt nawet nie zapyta
Do ciasta dorzucam kiełbasę i smażę placki. O ziemniaczane nikt nawet nie zapyta
Dodaję 2 sztuki do kawy. Zyskuje świąteczny charakter, a ja mam więcej energii
Dodaję 2 sztuki do kawy. Zyskuje świąteczny charakter, a ja mam więcej energii
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯