Pieczony camembert w cieście francuskim

Pieczony camembert w cieście francuskim z pysznymi dodatkami to jest TO! Idealna kombinacja smakowa, która skradnie każde serce od pierwszego kęsa!

Obrazek
Pyszności

Pyszną przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 arkusz ciasto francuskie
  2. 8 plastrów szynka prosciutto
  3. 2 szt. ser camembert
  4. 2 łyżki dżem figowy
  5. 1/4 szkl. ser mozzarella
  6. 2 łyżki miód
  7. 2-3 łyżki orzechy włoskie posiekane
  8. 1 szt. jajko roztrzepane

Sposób przygotowania:

1. Na cieście francuskim stwórz okrąg z szynki prosciutto.

Obrazek

2. Na wierzchu ułóż camembert. Po czym rozprowadź dżem figowy i dodaj mozzarellę.

Obrazek

3. Dodaj na wierzch drugi ser camembert. Nie zapomnij również o miodzie, mozzarelli i posiekanych orzechach włoskich.

Obrazek

4. Zwiń plastry szynki do środka, aby przykryć powstałą wieżyczkę na środku.

Obrazek

5. To samo zrób z ciastem francuskim.

Obrazek

6. Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Następnie zrób w centralnej części 4 nacięcia, po czym wstaw do Ovi i piecz przez 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki