Pierogi z tuńczykiem

Pierogi z tuńczykiem totalnie zawróciły nam w głowach! Z Tobą będzie podobnie. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w nich bez pamięci ❤️

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu farszu z tuńczykiem pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 40 g masło
  2. 1 szt. cebula
  3. 1 szt. czerwona papryka
  4. 300 g tuńczyk w sosie własnym odsączony
  5. 200 g ser feta
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Ciasto

  1. 500 g mąka wrocławska typ 500
  2. 1 łyżka olej roślinny
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 280 ml gorąca woda

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz cebulę i czerwoną paprykę.

Obrazek

2. W robocie kuchennym zmiksuj ze sobą: fetę, tuńczyka w sosie własnym, mieszankę z patelni oraz pieprz.

Obrazek

3. Przygotuj ciasto na pierogi, po czym je rozwałkuj i wytnij kółka.

Obrazek
Ciasto na pierogi - Pyszności

4. Umieść trochę farszu na każdym elemencie i zlep na pierogi. Następnie gotuj przez kilka minut we wrzącej wodzie.

Obrazek
Pierogi - Pyszności

5. I gotowe!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku