Zoodlerowe placki ziemniaczane z gulaszem

Zoodlerowe placki ziemniaczane z gulaszem to gotowy przepis na smaczny i prosty obiad dla całej rodziny. Idealny na każdą okazję, dlatego koniecznie musisz go zapisać!?

Obrazek
Pyszności

Nasze placki ziemniaczane nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 1 kg łopatka wieprzowa
  2. 1 szt. cebula
  3. 2 szt. marchewka
  4. 3 szt. ogórki kiszone
  5. 1 szt. papryka czerwona
  6. sól do smaku
  7. pieprz do smaku
  8. szczypiorek do dekoracji
  9. 1 łyżka słodka papryka
  10. 1 łyżeczka ostra papryka
  11. 1 łyżka kminek mielony
  12. 1 łyżka przecier pomidorowy
  13. 400 g pomidory krojone
  14. 250 ml bulion warzywny
  15. 4-5 szt. ziele angielskie;
  16. 2 szt. liść laurowy

Sposób przygotowania:

1. Podziel łopatkę wieprzową na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż ją i dopraw przy pomocy soli i pieprzu. Kiedy już się zarumieni, odstaw na bok.

Obrazek

2. W tym samym garnku połącz: cebulę, czosnek, paprykę słodką i ostrą, kminek mielony oraz przecier pomidorowy.

Obrazek

3. Nie zapomnij dodać również wcześniej przygotowanego mięsa, pomidorów krojonych, bulionu, ziela angielskiego i liści laurowych. Gotuj pod przykryciem przez godzinę.

Obrazek

4. W międzyczasie przygotuj placki ziemniaczane. Najpierw zzoodluj ziemniaki, po czym połącz je z: jajkiem, mąką, solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Następnie usmaż placki ziemniaczane na rozgrzanym oleju.

Obrazek

6. Po 60 minutach dodaj do garnka paprykę, marchewki i ogórki kiszone. Gotuj całość pod przykryciem przez kolejne 30 minut.

Obrazek

7. Na talerzu ułóż gotowy placek ziemniaczany. Dodaj gulasz węgierski i kolejny placek. Na wierzchu posyp szczypiorkiem. Smacznego!

Obrazek
Placki ziemniaczane z gulaszem - Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej