Pomarańczowa rolada biszkoptowa

Biszkoptowy deser z ukrytą pomarańczą z pewnością skradnie Wasze serca ? Skąd to wiemy? Sami to przeżyliśmy ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. pomarańcza
  2. 60 g cukier
  3. 4 łyżki olej
  4. 8 łyżek mleko
  5. 50 g mąka
  6. 150 g śmietanka 30%
  7. 2 łyżki cukier puder
  8. 3-4 szt. białka

Sposób przygotowania:

1. Ubij białka z cukrem.

Obrazek

2. Następnie połącz olej i mleko. Po chwili dodaj mąkę.

Obrazek

3. Przy pomocy szpatułki dodaj wcześniej ubite białka.

Obrazek

4. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. W międzyczasie ubij ze sobą śmietankę oraz cukier puder.

Obrazek

6. Na ostudzonym biszkopcie umieść krem. Następnie w poziomym rzędzie ułóż obrane pomarańcze. Zwiń w rulon i zabezpiecz przy pomocy folii spożywczej. Wstaw do lodówki na 3 godziny.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości