Trufle w białej czekoladzie, do których przygotowania potrzebujesz zaledwie 3 składników

Masz ochotę na szybki, smaczny i prosty deser, ale nie masz na niego pomysłu? Nie przejmuj się, ponieważ właśnie go znalazłeś. Już za chwilę pokażę ci jak zrobić pyszne trufle, do których przygotowania potrzebujesz zaledwie 3 składników!

Obrazek
Pyszności

Ich wykonanie jest bardzo proste i szybkie, za to efekt powala na kolana. Koniecznie ich wypróbuj.

Składniki:

  1. 36 szt. ciasteczka Oreo
  2. 225 ml serek śmietankowy
  3. 340 g biała czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:
1. Przełóż ciasteczka do blendera i zmiksuj je. Odmierz 2 łyżki mieszanki i odłóż je na bok.
2. Zmiksowane ciasteczka przełóż do miski i dodaj do nich serek śmietankowy. Dokładnie wszystko wymieszaj, a następnie włóż miskę do lodówki na 1 godzinę.
3. Po godzinie wyjmij miskę z lodówki. Z powstałej masy ulep kulki.
4. Każdą kulkę dokładnie namocz w roztopionej białej czekoladzie, a następnie poukładaj kulki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Na koniec, posyp trufle 2 łyżkami zmiksowanych ciastek.
6. I gotowe. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Tylko przypomina jabłecznik. Czerlotka ma unikatowy smak i recepturę
Tylko przypomina jabłecznik. Czerlotka ma unikatowy smak i recepturę
Nawet Polaków już nie kręcą takie śniadania. Hotele zmieniają strategię
Nawet Polaków już nie kręcą takie śniadania. Hotele zmieniają strategię
Ułożyłam je inaczej niż zwykle. Z wierzchu ładnie rumiane i zapiekanka nie podeszła wodą
Ułożyłam je inaczej niż zwykle. Z wierzchu ładnie rumiane i zapiekanka nie podeszła wodą
Pałki z kurczaka piekę z nietypowymi owocami. Połączenie smaków zachwyci nawet najbardziej wybredną teściową
Pałki z kurczaka piekę z nietypowymi owocami. Połączenie smaków zachwyci nawet najbardziej wybredną teściową
W weekend zrobiłam czekoladową poezję. Ciasto zrobiło wrażenie na wszystkich gościach
W weekend zrobiłam czekoladową poezję. Ciasto zrobiło wrażenie na wszystkich gościach
Mielone robię z nietypowego mięsa. Są soczyste, pełne smaku i mają chrupiącą skórkę
Mielone robię z nietypowego mięsa. Są soczyste, pełne smaku i mają chrupiącą skórkę
Pierwszy raz jadłam je w Wiedniu. Odkąd zrobiłam dla rodziny, co chwilę o nie proszą
Pierwszy raz jadłam je w Wiedniu. Odkąd zrobiłam dla rodziny, co chwilę o nie proszą
Hitowy dodatek do obiadu w PRL-u. Dziś mało kto robi, a jest zdrowy, pyszny i bardzo tani
Hitowy dodatek do obiadu w PRL-u. Dziś mało kto robi, a jest zdrowy, pyszny i bardzo tani
Mój tata robi gęsty i aromatyczny gulasz z tym dodatkiem. Idealny do ziemniaków, kaszy i ryżu
Mój tata robi gęsty i aromatyczny gulasz z tym dodatkiem. Idealny do ziemniaków, kaszy i ryżu
Kiedyś takie gołąbki były prawdziwym przysmakiem. Dziś wyparła je wersja z ryżem, a to duża strata
Kiedyś takie gołąbki były prawdziwym przysmakiem. Dziś wyparła je wersja z ryżem, a to duża strata
Wiesz, ile soli dodać do kiszonej kapusty? Teraz już zawsze wyjdzie idealna
Wiesz, ile soli dodać do kiszonej kapusty? Teraz już zawsze wyjdzie idealna
Szybka i pyszna zapiekanka. Pokocha ją cała rodzina bez wyjątku
Szybka i pyszna zapiekanka. Pokocha ją cała rodzina bez wyjątku