PrzepisWegetariańska lasagne
Wegetariańska lasagne
Z okazji Dnia bez Mięsa przygotowaliśmy dla Ciebie wegetariańską lasagne, która stała się hitem w naszej kuchni. Kiedy ją robimy, znika z talerzy w mgnieniu oka ❤️
Pyszności
20.03.2021 | aktual.: 27.10.2021 15:15
Do przygotowania pysznego dania użyliśmy roślinne mielone a'la wołowe marki Dobra Kaloria. Produkt ten jest w 100% naturalny, bez dodatku konserwantów, barwników, glutaminianu oraz fosforanów.
Składniki:
Podstawowe składniki
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1 szt. cebula
- 1/2 szkl. świeże oregano
- 2 szt. marchewki
- 3 szt. seler naciowy
- 1000 g passata pomidorowa
- 2 ząbki czosnek
- 2 opakowania mielone a'la wołowe Dobra Kaloria
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1/2 szkl. liście bazylii
Pozostałe składniki
- 9 szt. makaron lasagne surowy
- 200 g ser mozzarella tarty
- 30 g ser parmezan tarty
Sos beszamel
- 50 g masło
- 3 łyżki mąka pszenna
- 500 ml mleko
- 1 łyżeczka sól
- 1 szczypta gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania: