Wiosenna zupa ze szpinaku

Wiosenna zupa ze szpinaku to idealny pomysł na smaczny, lekki i genialny obiad dla całej rodziny. To jednocześnie ciekawa alternatywa dla wielkanocnego żurku. Zaskocz swoich bliskich i w tym roku przygotuj dla nich oryginalny posiłek świąteczny.

Obrazek
Pyszności

Pyszną zupę w wiosennym wydaniu przygotowaliśmy w garnku marki Peter Cook z linii Marble. Sprzęty tej marki do kupienia wyłącznie w PEPCO.

Składniki:

  1. 900 g mrożony groszek
  2. 2 l bulion drobiowy/warzywny
  3. 2 szt. por
  4. 3 łyżki oliwa z oliwek
  5. 3 ząbki czosnek
  6. 100 g świeży szpinak
  7. 1 garść liście mięty
  8. 1 łyżeczka cukier
  9. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od podzielenia porów na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Następnie podsmaż warzywa w garnku razem z oliwą z oliwek.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj: czosnek, zielony groszek oraz bulion. Dokładnie wymieszaj i gotuj mieszankę pod przykryciem przez 20 minut.

Obrazek

4. Po tym czasie dodaj świeży szpinak i liście mięty. Nie zapomnij również o cukrze i pieprzu. Na koniec zblenduj całość.

Obrazek

5. Rozlej zupę do talerzy. Każdą porcję udekoruj przy pomocy oliwy z oliwek i świeżej mięty. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich