Tost z serowym omletem. Ciekawy i smaczny patent na szybkie śniadanie

Tym razem przychodzę z genialnym pomysłem na wspaniałe śniadanie. Będzie ciekawie, oryginalnie i smacznie jednocześnie. Po prostu palce lizać!

Oto prawdziwa uczta dla podniebieniaOto prawdziwa uczta dla podniebienia
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności

Moja babcia zawsze powtarzała, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia i nigdy nie należy go pomijać. Staram się trzymać tej zasady i każdy dzień rozpoczynam od smacznego posiłku, który dodaję mi energii na wiele godzin. 

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Takiemu śniadaniu nie odmówi nawet największy niejadek. Już od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć

Z drugiej strony doskonale zdaję sobie sprawę, że przygotowanie oryginalnego śniadania każdego dnia to nie lada wyzwanie. Na szczęście masz mnie, a ja zawsze pomogę. I nie inaczej będzie tym razem. Już za moment dowiesz się, jak w szybkiprosty sposób przygotować pysznego tosta z serowym omletem, w którym znajdziesz same rarytasy. Już od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć!

Czy można przygotować smaczne, pożywne i ciekawe śniadanie w kilka minut? Oczywiście, że tak, a najlepiej świadczy o tym dzisiejszy przepis!

Składniki:

  • 100 g sera cheddar,
  • 4 mini parówki z indyka,
  • 1 jajko,
  • 2 kromki chleba tostowego,
  • szczypiorek do posypania,
  • ketchup do podania.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad śniadaniem rozpoczynam od przygotowania serowej wkładki. W tym celu ścieram na tarce o dużych oczkach ser cheddar, po czym rozsypuję go na dobrze rozgrzanej patelni i podgrzewam do całkowitego roztopienia. 

Najpierw przygotuj serową wkładkę
Najpierw przygotuj serową wkładkę © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Kiedy ser stworzy już jednolitą mieszankę, w centralnej części patelni tworzę mały kwadrat przy pomocy mini parówek z indyka

Czas dodać na patelnię mini parówki
Czas dodać na patelnię mini parówki © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Do środka powstałego kwadratu wbijam jajko

Na patelnię trafia też jajko
Na patelnię trafia też jajko © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Całość podsmażam przez kilka minut, aż jajko całkowicie się zetnie. Cały proces powinien zająć ok. 10 minut. Po tym czasie przy pomocy kuchennej łyżki zwijam cztery wystające końcówki do środka

Pod koniec smażenia składam omlet
Pod koniec smażenia składam omlet © Licencjodawca | Pyszności

Na koniec odwracam konstrukcję na drugą stronę, po czym smażę omlet jeszcze przez 5 minut

Krok 5. Kiedy omlet z serową wkładką jest już gotowy, łączę go z chrupiącymi tostami. Gotowe śniadanie serwuję z dodatkiem posiekanego szczypiorku oraz sporą porcją ketchupu. Smacznego!

Czas złożyć śniadanie
Czas złożyć śniadanie © Licencjodawca | Pyszności

Zanim się pożegnamy, koniecznie daj mi znać, co myślisz o dzisiejszym pomyśle na smaczne śniadanie. Przygotujesz je niebawem dla swoich bliskich? Na pewno będą pod wielkim wrażeniem, dlatego sukces masz już gwarantowany na samym starcie. Po prostu nie ma innej opcji!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy