Właścicielka restauracji nie wytrzymała. W ostrych słowach podsumowała Magdę Gessler

Magda Gessler wraz z programem "Kuchenne Rewolucje" przemierza Polskę, aby ratować upadające restauracje. Rezultaty jej działań bywają różne, a i nie wszyscy właściciele miło wspominają współpracę z gwiazdą stacji TVN. Tak było w jednym z najnowszych odcinków programu.

Magda gesslerMagda gessler
Źródło zdjęć: © kadr z programu TVN
Ewa Malinowska

Magda Gessler w nowym sezonie "Kuchennych Rewolucji" odwiedziła Łódź i mieszące się tam "Świńskie sprawki". Już od progu widać było, że na celebrytkę i właścicieli czekać będzie mnóstwo pracy, aby odratować upadający lokal. Na jej talerzu pojawiły się niedogotowane ziemniaki, w kuchni panował bałagan, a restauracja posiadała na stanie stary sprzęt.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Na cieście francuskim rozprowadzam kremową mieszankę, po czym zawijam w rulon i kroję na mniejsze kawałki. Po prostu pycha

Do rewolucji ostatecznie nie doszło. Przygotowania do finałowej kolacji zostało przerwane. W międzyczasie Magda Gessler zauważyła również, że szef kuchni ma poważne problemy alkoholowe.

Tomek jest bardzo chory. Powinien w tej chwili być odseparowany na leczeniu, żeby nie zrobić sobie i innym krzywdy. (…) W związku ja nie w tym momencie będę mogła wam pomóc. Rezygnuję absolutnie z dalszej promocji restauracji, która moim zdaniem nie ma żadnej przyszłości w tej chwili - powiedziała restauratorka ostatniego dnia rewolucji.

Nieudane rewolucje

Restauratorka jasno dała do zrozumienia właścicielom lokalu, że bez gruntownej zmiany podejścia i zaangażowania z ich strony, restauracja nie ma szans na sukces. Po sześciu tygodniach od Kuchennych Rewolucji Gessler zastała lokal zamknięty. Ostateczna rozmowa odbyła się już w innym miejscu.

Magda Gessler nie zdołała uratować restauracji "Świńskie Sprawki"
Magda Gessler nie zdołała uratować restauracji "Świńskie Sprawki" © Facebook

Wielu komentujących określiło ten odcinek jako jeden z najsmutniejszych w historii programu.

Właścicielka zabrała głos

O nieudanych rewolucjach i problemie alkoholowym kucharza zrobiło się głośno. W tej sytuacji głos postanowiła zabrać właścicielka łódzkiego lokalu, rozmawiając z serwisem Plotek. Podkreśliła, że nie zgłosili się sami, a zostali zaproszeni przez stację TVN po tym, jak wzięli udział w jednym z programów. Nie szczędziła gorzkich słów na temat Magdy Gessler.

Magda Gessler o Wielkanocy
Magda Gessler o Wielkanocy © Instagram.com
Od wejścia do naszej restauracji się na nas wyżywała w chamski i prostacki sposób. Zresztą dostaliśmy informację, że od wejścia miała nas "położyć" (...). Pani Magda od samego początku restaurację spisała na straty, bo jak to stwierdziła "nie miała humoru". Uzyskaliśmy to, co chcieliśmy uzyskać po programie, czyli reklamę. Już po wyjeździe pani Magdy restauracja pękała w szwach i szło bardzo dobrze. Jak wiedzą wszyscy, którzy znają Tomasza, ma on fantastyczne poczucie smaku. To sprawiło, że po wizycie Magdy mieliśmy cały czas pełen lokal gości - powiedziała właścicielka w rozmowie z "Plotkiem".

Wyjaśniła również, że zamknięty lokal to pokłosie konfliktu z właścicielem budynku, w któym mieściła się restauracja.

Plan był taki, że mieliśmy się przenieść w inne miejsce i nadal jest to bardzo możliwe. Niestety nie możemy odzyskać całego sprzętu, który został w restauracji. Na szczęście już droga sądowa zmierza ku końcowi i w najbliższym czasie to nastąpi - wyjaśniła.
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do pietruszki. W mig mam zdrową i smaczną surówkę
Dodaję do pietruszki. W mig mam zdrową i smaczną surówkę
Z tego warzywa robię kompot. Dzieci wypijają go prosto z garnka
Z tego warzywa robię kompot. Dzieci wypijają go prosto z garnka
Czym jest czerwona plamka na jajku? Wzbudza obrzydzenie, a nie każdy wie, co oznacza
Czym jest czerwona plamka na jajku? Wzbudza obrzydzenie, a nie każdy wie, co oznacza
Kobiety po 50-tce powinny używać. Reguluje hormony i spowalnia procesy starzenia
Kobiety po 50-tce powinny używać. Reguluje hormony i spowalnia procesy starzenia
Wielu ma ciarki na sam widok. Ja dodaję rodzynki i powidła, i zajadam ze smakiem
Wielu ma ciarki na sam widok. Ja dodaję rodzynki i powidła, i zajadam ze smakiem
Co roku na 11 listopada robię gęś faszerowaną po polsku. Goście są zachwyceni
Co roku na 11 listopada robię gęś faszerowaną po polsku. Goście są zachwyceni
Jak przyprawić gęś? To kluczowe składniki, aby była pyszna po upieczeniu
Jak przyprawić gęś? To kluczowe składniki, aby była pyszna po upieczeniu
Ryż gotuję w tym sosie. Senegalski przepis dodaje mu smaku
Ryż gotuję w tym sosie. Senegalski przepis dodaje mu smaku
Na obiad robię amerykańskie gołąbki. Prosty przepis zgarnia same komplementy
Na obiad robię amerykańskie gołąbki. Prosty przepis zgarnia same komplementy
Dodaję do ciasta na pierogi zamiast masła. Wychodzi delikatne i elastyczne
Dodaję do ciasta na pierogi zamiast masła. Wychodzi delikatne i elastyczne
Czy miód można mrozić? Słowa doświadczonego pszczelarza mogą niektórych zaskoczyć
Czy miód można mrozić? Słowa doświadczonego pszczelarza mogą niektórych zaskoczyć
Od wsparcia odporności i domowego komfortu, po nowe hity w kubku. Jesień  znakiem smaku i świadomości
Od wsparcia odporności i domowego komfortu, po nowe hity w kubku. Jesień znakiem smaku i świadomości