Najpopularniejszy polski catering dietetyczny dostępny w Żabce! Skorzystasz z takiej opcji?

Dieta pudełkowa staje się coraz popularniejsza. Tysiące Polaków codziennie korzysta z cateringu dietetycznego. Teraz takie posiłki będą jeszcze bardziej dostępne!

Obrazek
Ewa

Żabka przejęła udziały

Właściciel sieci sklepów Żabka wykupił znaczącą część udziałów w znanym cateringu Maczfit. Ma to być ogromny krok w kierunku powiększania oferty popularnego sklepu. Już teraz można tam znaleźć wiele gotowców, które sprawdzają się w przypadku zabieganych osób.
Wprowadzenie pudełek Maczfit ma jeszcze bardziej przyciągnąć klientów.

Obrazek

Maczfit to jeden z najpopularniejszych polskich cateringów

Założycielem jest Maciej Lubiak, polski sportowiec, kierowca rajdowy i biznesmen. Catering dostępny jest w całej Polsce.
W swojej ofercie mają dużo różnych diet, które można dopasować do swoich upodobań i potrzeb. Na podobnej zasadzie działają w zasadzie wszystkie cateringi dietetyczne, jednak Maczfit dzięki swoim zasięgom stał się jednym z najbardziej rozpoznawalnych "pudełek" w kraju.

Firma obecnie rozwozi około 50 tys. posiłków dziennie, posiada około 10 tys. abonamentów w ponad 1,5 tys. miejscowości położonych na terenie całej Polski.

Obrazek

Decyzja "z misją"

Przejęcie Maczfit to element procesu tworzenia Grupy Żabka. To także dalszy krok marki w kierunku rozwoju dwóch obszarów. Pierwszy z nich to modern convenience, czyli ułatwianie życia poprzez odpowiadanie na potrzeby klientów, związane z oszczędnością czasu i dbaniem o zdrowie. Drugi to integracja rozwiązań e-commerce, którą firma realizuje od kilku lat. W rezultacie Grupa Żabka buduje ekosystem rozwiązań dla konsumenta, z których może on korzystać w różnych momentach codziennego życiaczytamy w komunikacje prasowym Żabki
Obrazek

Możliwość zakupu dietetycznych dan z wyliczoną kalorycznością ma ułatwić zdrowe wyboru klientom Żabki i być strategią promującą zdrowy tryb życia.
Nie da się ukryć, że za troską stoi również chęć zysku. Nie dość, że sama dieta pudełkowa staje się coraz bardziej popularna, to zdrowe odżywianie (szczególnie w okresie wiosenno-letnim) jest coraz modniejsze.
Ale taka moda akurat jest bardzo dobra ;)

Wybrane dla Ciebie
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy