Od kiedy wycofano go z McDonald's, robię sama w domu. Jest smaczniejszy i zdrowszy
Każdemu z nas zdarza się czasem zjeść coś mniej domowego i mniej zdrowego. Nie bez powodu McDonald's na polskim rynku ma się całkiem dobrze. Chociaż co jakiś czas znana sieć prezentuje pewne nowości w menu, to wiele osób tęsknie wzdycha za Filet-o-Fish'em.
13.06.2024 | aktual.: 13.06.2024 09:41
Sieć dość enigmatycznie podawała, jaka ryba znajduje się wewnątrz tej kanapki, rzucając jedynie, że jest to filet. Burger zjednał sobie jednak całą rzeszę fanów, którzy do dziś tęsknie wypatrują jej powrotu. Nic się jednak na to nie zanosi, chociaż wciąż jest dostępna w niektórych krajach. Zamiast płakać nad rozlanym mlekiem (i wycofaną kanapką), odtwarzam ją w swoim domu. Jest jeszcze smaczniejsza, a przy tym zdrowsza.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Kultowy burger z rybą z McDonald's
Z menu sieciówki zniknął już kilka lat temu, ale niektórzy wciąż wzdychają za jego smakiem. Sieć informowała, że Filet-O-Fish został tylko czasowo wycofany ze sprzedaży, ale do dziś nie pojawił się w menu.
Sytuacja spowodowała wzmożony ruch gości, szczególnie tych zmotoryzowanych. Szybkość obsługi jest jednym z kluczowych aspektów, które doceniają nasi goście. W związku z tym przeprowadziliśmy analizę naszego menu, szukając rozwiązań, które pozwolą obsługiwać konsumentów zgodnie z naszym dotychczasowym standardem. Część produktów została czasowo wycofana ze sprzedaży, m. in. kanapka Filet-o-Fish - Katarzyna Kucisz-Rosłoń z biura prasowego McDonald's w rozmowie z WP Finanse w rozmowie z 2020 roku.
Nic nie zanosi się na to, aby burger z filetem rybnym, topionym serem i sosem tatarskim znów miał pojawić się w McDonald's. Nic jednak straconego, bo domową, pyszniejszą i zdrowszą wersję zrobisz bez problemu w swoim domu.
Składniki:
- 1 bułka do hamburgera,
- 1-2 plastry żółtego sera (najlepiej cheddar),
- kawałek białej ryby, np. dorsza,
- mąka,
- 1 jajko,
- bułka tarta,
- 2 łyżeczki sosu tatarskiego,
- olej.
Sposób przygotowania:
- Filet z ryby opanieruj w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Zrób to dwukrotnie, aby uzyskać grubszą panierkę.
- Usmaż rybę na rozgrzanym oleju i odłóż na kawałek ręcznika papierowego, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- Bułkę podziel na dwie części i lekko podpiecz. Posmaruj spód łyżeczką sosu tatarskiego, połóż rybę, ser i przykryj drugą połówką bułki, również posmarowanej sosem.
Ekspresowy burger jest już gotowy. Zamiast filetów możesz sięgnąć również po dobrej jakości paluszki rybne - dzięki temu przygotowanie będzie jeszcze łatwiejsze. Smacznego!