Padły przeprosiny dla Książula. Właściciel kebaba mówi o hejcie

Ostatni rok na YouTubie zdecydowanie należał do Książula, czyli Szymona Nyczke. Milionowe wyświetlenia filmów i setki fanów podążających jego śladami to zdecydowanie dobry wyróżnik sukcesu. Ratuje małe lokale i ostrzega przed słabymi wyborami. Nie każdy właściciel gastronomii cieszy się jednak z jego wizyt.

Książulo odwiedził Słupsk - PysznościKsiążulo odwiedził Słupsk - Pyszności
Źródło zdjęć: © YouTube | Książulo
Ewa Malinowska

Znany youtuber Książulo odwiedził Słupsk, w którym spróbował słynnego kebaba "Siedem sześć 200". Właściciel lokalu cieszy się dużą popularnością na TikToku i już na wstępie spodziewał się pozytywnej recenzji i otrzymania pożądanej przez właścicieli kebabów wlepki "Muala", czyli potwierdzenia jakości znanego YouTubera. Niestety, mężczyzna trochę się przeliczył.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kokosowo-czekoladowe kulki z pyszną niespodzianką. Takiego deseru nie da się odmówić

Książulo odwiedził słupski kebab

Zamówienie było klasyczne, Książulo praktycznie zawsze stawia na połączenie sosu i mięsa mieszanego. Tym razem po wyjściu z lokalu poprosił przypadkowego fana o to, aby poszedł do kebabowni i zamówił taką samą opcję. Wszystko po to, by upewnić się, że zwykli klienci są traktowani tak samo jak influencerzy.

Niestety, rzeczywistość okazała się rozczarowująca. Książulo stwierdził, że kebab "nie powalał", a do tego doszło do przekrętu. Otrzymał produkt o 140 gramów cięższy niż jego widz, który zamówił ten sam kebab. Youtuber zaapelował do właścicieli kebabów w Polsce, aby uczciwie traktowali wszystkich klientów, niezależnie od tego, czy są youtuberami, czy nie. Jak można się domyślać, kebab ostatecznie nie otrzymał rekomendacji od popularnego twórcy.

Kebab w picie
Kebab w picie © YouTube | Książulo

Właściciel restauracji zabrał głos

Właściciel lokalu przyznał się do błędu i postanowił przeprosić. Wyjaśnił, że pita rozpadła mu się podczas przygotowywania kebaba, co zmusiło go do przełożenia składników do nowego placka i dodania świeżych warzyw i sosu. W wyniku tej "akcji ratunkowej" kebab zyskał dodatkowe gramy.

Wprowadzimy pitę. Pitę o nazwie "600" - tyle, ile ważyła pita u Książula. Nie będą to same warzywa - wrzucimy wam tam 300 g mięsa, placek pity waży 100 g, do tego dojdzie 200 g warzyw i sos. Za całość skasujemy 15 zł. (...) Zrobimy takich 146 pit dla was. (...) Nie mieliśmy na celu oszukiwania naszych klientów (...). Stało się, za wszystko was po prostu przepraszam - mówi właścicel "kebabowni Siedem sześć 200 w Słupsku".

Film to forma przestrogi dla właścicieli lokali gastronomicznych, którzy chcą lepiej traktować influencerów od zwykłych klientów, którzy przecież stanowią podstawę ich biznesu.

Internauci nie wierzą w tłumaczenia

Mogłoby się wydawać, że nagranie rozwiąże problem. W komentarzach jednak wciąż wrze.

Chłop mówi, że dołożył warzyw a na filmie widać, że jak Ksiazulo ugryzł to miał tonę mięsa nie warzyw. Co za problem było zrobić nową.
Śmiechu warte takie tłumaczenie
Ten komentarz i film powinny się pojawić 2 dni temu. Teraz to jest tylko całkiem dobra zagrywka marketingowa.

Mimo przeprosin właściciel wciąż mierzy się z negatywnymi komentarzami w internecie. Wiele osób zarzuca mu kłamstwo i brak profesjonalizmu. Niektórzy internauci grożą mu nawet bojkotem.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości