Pani Irenka pokazała, jak zjeść gofra z klasą. Internauci są zachwyceni

Gofry najczęściej jada się latem, gdy możemy je kupić w budkach nad morzem lub na innych stoiskach. Wiele osób przygotowuje je również w domowym zaciszu. Jeśli myśleliście, że potraficie jeść je dobrze, to się mylicie. Irena Kamińska-Radomska pokazała, jak to zrobić w sposób elegancki. Jej nagranie stało się bardzo popularne.

Irena Kamińska-Radomska pokazuje, jak z klasą jeść gofraIrena Kamińska-Radomska pokazuje, jak z klasą jeść gofra
Źródło zdjęć: © Instagram | irenakaminskaradomska
Paulina Hermann

Pani Irena Kamińska-Radomska jest ekspertką od savoir-vivre, którą większość z nas może kojarzyć z programu "Projekt Lady" i instagramowych rolek, w których opowiada, jak powinno zachować się przy stole. Dzięki niej wiemy, jak mieszać i słodzić herbatę lub jeść truskawki. Nie będziemy teraz popełniać rażących błędów przy jedzeniu i piciu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Schab z grzybową wkładką. Wygląda i smakuje genialnie

Jak jeść gofry zgodnie z zasadami savoir-vivre?

Z tymi zasadami nieodłącznie kojarzy się używanie sztućców. Okazuje się, że w przypadku gofrów... nie będą nam wcale potrzebne. Gofry możemy zjeść używając dłoni i nadal będzie wyglądało to bardzo elegancko. Dotyczy to nawet przysmaków, w których nałożono bardzo dużo dodatków. W końcu, jak powtarza pani Irenka, elegancja jest w nas.

Co więc musimy zrobić? Wystarczy, że poprosimy osobę przygotowującą gofry o to, by przekroiła nam je na pół po przekątnej.

- Zjadamy dokładnie tak samo, jak tosta. Właśnie takim trójkącikiem - tłumaczy Pani Irena.
Irena Kamińska-Radomska pokazała, jak jeść gofry
Irena Kamińska-Radomska pokazała, jak jeść gofry © Instagram.com | irenakaminskaradomska

Jej filmik spotkał się z bardzo dużym odzewem. Internauci chętnie go komentowali i (co bardzo ciekawe) przeważały wpisy pozytywne. Fanom spodobała się nowa forma nagrywania wideo.

"Uwielbiam, w każdym filmie widać kulturę i klasę. Nawet jeśli coś ma być żartem" - czytamy.
"Brawo, pani Ireno! Dystans to elegancja, której muszę się nauczyć" - pisze kolejna osoba.
"Widać trochę luzu i elegancji w tym filmiku. Nareszcie! Okazuje się, że bycie kobietą elegancką nie przeszkadza w byciu kobietą szczęśliwą" - dodaje inny internauta.

Wybrane dla Ciebie

Sprawdziliśmy ceny w zakładzie karnym. Oto ile muszą płacić osadzeni za kawę
Sprawdziliśmy ceny w zakładzie karnym. Oto ile muszą płacić osadzeni za kawę
Smakuje dużo lepiej niż sernik. Nie ma osoby, której nie zaskoczy główny składnik
Smakuje dużo lepiej niż sernik. Nie ma osoby, której nie zaskoczy główny składnik
Skrzydełka w miodzie robią furorę na każdej imprezie. Goście nie mogą przestać się oblizywać
Skrzydełka w miodzie robią furorę na każdej imprezie. Goście nie mogą przestać się oblizywać
"To chyba jakiś sen". Internauci zaskoczeni kwotą, jaką zapłacił Strzelczyk za obiad w Mielnie
"To chyba jakiś sen". Internauci zaskoczeni kwotą, jaką zapłacił Strzelczyk za obiad w Mielnie
Do jagodzianek dodaję 1 nietypowy składnik. Są zdrowsze i mają więcej białka
Do jagodzianek dodaję 1 nietypowy składnik. Są zdrowsze i mają więcej białka
Kurczaka wrzucam do marynaty ziołowo-jogurtowej. Mięso staje się kruche i soczyste
Kurczaka wrzucam do marynaty ziołowo-jogurtowej. Mięso staje się kruche i soczyste
To najłatwiejsze ciasto z morelami. Trudno będzie poprzestać na jednym kawałku
To najłatwiejsze ciasto z morelami. Trudno będzie poprzestać na jednym kawałku
Czy trzeba płukać ryż przed gotowaniem? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy trzeba płukać ryż przed gotowaniem? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Do pomidorowej nie dodaję ziemniaków czy ryżu. Dzięki temu dodatkowi jest bardziej sycąca
Do pomidorowej nie dodaję ziemniaków czy ryżu. Dzięki temu dodatkowi jest bardziej sycąca
Żyje tylko w najczystszych polskich wodach. Nie kumuluje zanieczyszczeń i metali ciężkich
Żyje tylko w najczystszych polskich wodach. Nie kumuluje zanieczyszczeń i metali ciężkich
Do tego dania jednogarnkowego dorzucam fasolkę szparagową. Cała rodzina zjada ze smakiem
Do tego dania jednogarnkowego dorzucam fasolkę szparagową. Cała rodzina zjada ze smakiem
Tak usuniesz z arbuza wszystkie pestki w kilka sekund. Trik z nożem jest genialny
Tak usuniesz z arbuza wszystkie pestki w kilka sekund. Trik z nożem jest genialny