Pij rano tę wodę. Trzymaj się prostej zasady, a pozbędziesz się boczków i oponki
Chcesz zgubić nieco nadprogramowych kilogramów? Zbilansowana dieta i aktywność fizyczna to podstawa sukcesu. Możesz też przyśpieszyć ten proces. Woda owsiana to bezpieczny i w pełni naturalny spalacz tłuszczu. Wyjaśniamy, jak ją przygotować.
Za oknem robi się coraz cieplej, a na drzewach i krzewach pojawiają się już pierwsze pączkii. Oznacza to, że za chwilę rozpocznie się wiosna. Chcesz cieszyć się formą na lato? Włącz do diety wodę owsianą, a za kilkanaście tygodni pożegnasz się z boczkami czy oponką na brzuchu.
Woda owsiana działa niczym spalacz tłuszczu. Jest tania, bezpieczna i w pełni naturalna. Dzięki wysokiej zawartości błonnika przyśpieszy proces odchudzania. Wyjaśniamy, jak ją przygotować.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Mini pankejki truskawkowo-szpinakowe. Lepszych nie jadłeś
Woda owsiana, czyli naturalny przyśpieszacz odchudzania
Woda owsiana to naturalny przyśpieszać spalania tłuszczu. W połączeniu ze zdrową, zbilansowaną dietą i regularną aktywnością fizyczną pomaga pozbyć się niechcianych boczków czy słynnej oponki na brzuszku.
Przygotowanie wody owsianej jest banalnie proste, jednak trzeba trzymać się prostej zasady. Zaopatrz się w płatki owsiane wysokiej jakości. Najlepsze będą te "zwykłe", z uprawy ekologicznej. Ten rodzaj płatków jest najmniej przetworzony, a przy tym bogaty w cenne składniki odżywcze, takie jak błonnik, witaminy z grupy B czy fosfor.
Mniejsza oponka czy brak boczków to tylko dwie korzyści płynące z regularnego picia wody owsianej. Regularne picie napoju zmniejszy poziom "złego" cholesterolu we krwi, a także pobudzi peryklastykę jelit przyśpieszając metabolizm czy zapobiegając zaparciom. Już jedna szklanka na czczo widocznie przyśpieszy proces spalania tłuszczu.
Woda owsiana — przepis
Składniki:
- pełna szklanka płatków owsianych (zwykłych, ekologicznych),
- 8 szklanek ciepłej, przegotowanej wody,
- szczypta cynamonu cejlońskiego.
Przygotowanie:
- Płatki umieść w wysokiej misce. Posyp je cynamonem i dokładnie wymieszaj całość. Zalej je 2 szklankami ciepłej wody i odstaw je na pół godziny.
- Po tym czasie dodaj resztę wody i zblenduj całość na gładką, rzadką masę.
- Przelej ją przez gazę. Uzyskaną wodę przelej do wysokiego naczynia. Płatki możesz wykorzystać do przygotowania placków owsianych.