Pij rano tę wodę. Trzymaj się prostej zasady, a pozbędziesz się boczków i oponki

Chcesz zgubić nieco nadprogramowych kilogramów? Zbilansowana dieta i aktywność fizyczna to podstawa sukcesu. Możesz też przyśpieszyć ten proces. Woda owsiana to bezpieczny i w pełni naturalny spalacz tłuszczu. Wyjaśniamy, jak ją przygotować.

Ten napój pozbędzie się oponki na brzuchu. Ten napój pozbędzie się oponki na brzuchu.
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | Kristina Blokhin

Za oknem robi się coraz cieplej, a na drzewach i krzewach pojawiają się już pierwsze pączkii. Oznacza to, że za chwilę rozpocznie się wiosna. Chcesz cieszyć się formą na lato? Włącz do diety wodę owsianą, a za kilkanaście tygodni pożegnasz się z boczkami czy oponką na brzuchu.

Woda owsiana działa niczym spalacz tłuszczu. Jest tania, bezpieczna i w pełni naturalna. Dzięki wysokiej zawartości błonnika przyśpieszy proces odchudzania. Wyjaśniamy, jak ją przygotować.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Mini pankejki truskawkowo-szpinakowe. Lepszych nie jadłeś

Woda owsiana, czyli naturalny przyśpieszacz odchudzania

Woda owsiana to naturalny przyśpieszać spalania tłuszczu. W połączeniu ze zdrową, zbilansowaną dietą i regularną aktywnością fizyczną pomaga pozbyć się niechcianych boczków czy słynnej oponki na brzuszku.

Przygotowanie wody owsianej jest banalnie proste, jednak trzeba trzymać się prostej zasady. Zaopatrz się w płatki owsiane wysokiej jakości. Najlepsze będą te "zwykłe", z uprawy ekologicznej. Ten rodzaj płatków jest najmniej przetworzony, a przy tym bogaty w cenne składniki odżywcze, takie jak błonnik, witaminy z grupy B czy fosfor.

Mniejsza oponka czy brak boczków to tylko dwie korzyści płynące z regularnego picia wody owsianej. Regularne picie napoju zmniejszy poziom "złego" cholesterolu we krwi, a także pobudzi peryklastykę jelit przyśpieszając metabolizm czy zapobiegając zaparciom. Już jedna szklanka na czczo widocznie przyśpieszy proces spalania tłuszczu.

Woda owsiana — przepis

Składniki:

  • pełna szklanka płatków owsianych (zwykłych, ekologicznych),
  • 8 szklanek ciepłej, przegotowanej wody,
  • szczypta cynamonu cejlońskiego.

Przygotowanie:

  1. Płatki umieść w wysokiej misce. Posyp je cynamonem i dokładnie wymieszaj całość. Zalej je 2 szklankami ciepłej wody i odstaw je na pół godziny.
  2. Po tym czasie dodaj resztę wody i zblenduj całość na gładką, rzadką masę.
  3. Przelej ją przez gazę. Uzyskaną wodę przelej do wysokiego naczynia. Płatki możesz wykorzystać do przygotowania placków owsianych.


Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy