Pij rano tę wodę. Trzymaj się prostej zasady, a pozbędziesz się boczków i oponki
Chcesz zgubić nieco nadprogramowych kilogramów? Zbilansowana dieta i aktywność fizyczna to podstawa sukcesu. Możesz też przyśpieszyć ten proces. Woda owsiana to bezpieczny i w pełni naturalny spalacz tłuszczu. Wyjaśniamy, jak ją przygotować.
13.03.2024 07:41
Za oknem robi się coraz cieplej, a na drzewach i krzewach pojawiają się już pierwsze pączkii. Oznacza to, że za chwilę rozpocznie się wiosna. Chcesz cieszyć się formą na lato? Włącz do diety wodę owsianą, a za kilkanaście tygodni pożegnasz się z boczkami czy oponką na brzuchu.
Woda owsiana działa niczym spalacz tłuszczu. Jest tania, bezpieczna i w pełni naturalna. Dzięki wysokiej zawartości błonnika przyśpieszy proces odchudzania. Wyjaśniamy, jak ją przygotować.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Woda owsiana, czyli naturalny przyśpieszacz odchudzania
Woda owsiana to naturalny przyśpieszać spalania tłuszczu. W połączeniu ze zdrową, zbilansowaną dietą i regularną aktywnością fizyczną pomaga pozbyć się niechcianych boczków czy słynnej oponki na brzuszku.
Przygotowanie wody owsianej jest banalnie proste, jednak trzeba trzymać się prostej zasady. Zaopatrz się w płatki owsiane wysokiej jakości. Najlepsze będą te "zwykłe", z uprawy ekologicznej. Ten rodzaj płatków jest najmniej przetworzony, a przy tym bogaty w cenne składniki odżywcze, takie jak błonnik, witaminy z grupy B czy fosfor.
Mniejsza oponka czy brak boczków to tylko dwie korzyści płynące z regularnego picia wody owsianej. Regularne picie napoju zmniejszy poziom "złego" cholesterolu we krwi, a także pobudzi peryklastykę jelit przyśpieszając metabolizm czy zapobiegając zaparciom. Już jedna szklanka na czczo widocznie przyśpieszy proces spalania tłuszczu.
Woda owsiana — przepis
Składniki:
- pełna szklanka płatków owsianych (zwykłych, ekologicznych),
- 8 szklanek ciepłej, przegotowanej wody,
- szczypta cynamonu cejlońskiego.
Przygotowanie:
- Płatki umieść w wysokiej misce. Posyp je cynamonem i dokładnie wymieszaj całość. Zalej je 2 szklankami ciepłej wody i odstaw je na pół godziny.
- Po tym czasie dodaj resztę wody i zblenduj całość na gładką, rzadką masę.
- Przelej ją przez gazę. Uzyskaną wodę przelej do wysokiego naczynia. Płatki możesz wykorzystać do przygotowania placków owsianych.