Pokazała, co klienci Żabki robią w sklepie. Obok tego nagrania nie można przejść obojętnie

Żabka to sklep, który większość Polaków doskonale kojarzy. Pracownica nagrała satyryczny filmik, w którym pokazuje, jak wygląda jej praca.

ObrazekPokazała, co klienci sieci sklepów Żabka robią, fot. Wikipedia, TikTok
Ewa

Praca w sklepie zdecydowanie nie należy do łatwych. Wiele godzin stania na nogach oraz obciążające fizycznie wypakowywanie towaru to tylko początek problemów. Jednym z nich są odwiedzający placówkę klienci. Pracownica jednego z popularnych sieci podzieliła się historią o kliencie z piekła rodem.

Żabka i nietypowy klient

Klientka podeszła do kasy i oznajmiła, że potrzebuje pół kostki masła. Zaskoczona sprzedawczyni wytłumaczyła, że nie sprzedają go w takiej formie i wskazała miejsce w lodówce, w którym kobieta mogła znaleźć masło różnych marek o różnych gramaturach. Klientka skomentowała, że w sklepie jest drogo, a małe masło wychodzi jeszcze drożej niż to duże. Po podaniu kwoty klientka oburzona powiedziała:

- Ale pani jest jakaś nienormalna? Przecież mówiłam, że ja chcę pół kostki masła. Weźmie pani nóż, widzę, że pani ma tam nóż i pani mi to przekroi. Ja chcę tylko połowę, całego nie wezmę.

Ekspedientka powiedziała, że już wcześniej mówiła, że nie sprzedają masła w takiej formie. Nie ma możliwości nabicia go na kasę, a poza tym żaden inny klient nie kupi później pozostałej części.

- Wy jesteście jacyś nienormalni. Ja stąd wychodzę, ja tu już nigdy więcej nie przyjdę. Do widzenia - wykrzyknęła oburzona kobieta i wyszła, trzaskając mocno drzwiami.
Obrazek
Sztuczki w sklepach spożywczych - Pyszności; foto: Canva

To nie koniec przygody

Mimo wcześniejszej deklaracji, po kilku minutach uciążliwa klientka wróciła do sklepu i od progu rzuciła "worek mi pani da". Pracownica sklepu Żabka dopytała, o jaki worek chodzi, co chciałaby zapakować. Nieuprzejma kobieta powiedziała, że chce cebulę. Pogardziła jednak papierowym woreczkami, dostępnymi dla klientów. Kiedy jednak okazało się, że nic innego nie dostanie, zaczęła pakować warzywa.

Gdy ekspedientka zobaczyła, co faktycznie robi kobieta - osłupiała. Klientka zaczęła obierać cebulę przy stoisku. Na pytanie, co wyprawia, odparła, że ona potrzebuje jedynie łupinek do... farbowania jajek.

- I weź tu człowieku pracuj z ludźmi - podsumowała autorka satyrycznego filmiku na TikToku.

Róża z cukinii na cieśnie francuskim oczaruje każdego. Wypróbuj genialny przepis.

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku