PoradyGenialne porady kulinarne, które na pewno się przydadzą

Genialne porady kulinarne, które na pewno się przydadzą

Genialne porady kulinarne, które na pewno się przydadzą
Frania
24.05.2019 13:30, aktualizacja: 18.09.2023 12:38

Zawsze lubię poznawać nowe porady kulinarne, które mogę potem wykorzystać w swojej kuchni. Dziś przychodzę z kolejną dawką ciekawych treści.

Na pewno ułatwią wiele czynności w kuchni, dlatego nie możesz ich przegapić ?

#1 Jak podgrzać pizzę na patelni

Został Ci kawałek pizzy i nie wiesz jak go podgrzać, aby był chrupiący?

Podgrzej na patelni górną część z serem, dzięki czemu pizza będzie smakować jak świeża.

#2 Do ciasteczek czekoladowych dodaj kawę

Do masy na ciasteczka czekoladowe zawsze warto dodać łyżkę świeżo zmielonej kawy. Dzięki temu zabiegowi, podkręcisz smak czekolady.

Dzięki takiemu połączeniu jajka będą kremowe. Po prostu pychota!

#4 Idealnie chrupiący boczek - porady kulinarne w najlepszym wydaniu

Aby go uzyskać, ułóż plastry boczku na papierze do pieczenia. Następnie wstaw go do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

Zanim włożysz łososia do piekarnika, rozprowadź na nim jogurt greckim. Po wizycie w piekarniku ryba nie będzie wysuszona.

Obraz

Jeśli nie chcesz robić koktajli z użyciem mleka lub jogurtu, zawsze możesz dodać do niego awokado. Kremowy napój gwarantowany!

#7 Przejrzałe banany zamiast kostek do lodu

Kiedy masz w domu nadmiar dojrzałych bananów, podziel je na mniejsze kawałki i włóż do zamrażarki. Możesz wykorzystać je potem do upieczenia chleba bananowego lub zamienić kostki lodu pysznymi kawałkami banana.

Obraz

... zawsze przesiewaj mąkę. Co więcej, dzięki temu zabiegowi mąka szybciej i łatwiej połączy się z pozostałymi składnikami.

Obraz

Wystarczy naprawdę niewiele, aby ciastka były delikatniejsze, bardziej miękkie i puszyste jednocześnie. Palce lizać!

Obraz

Do podzielonych na mniejsze kawałki jabłek, dodaj 3 łyżki soku z cytryny. Owoce nie tylko nie zbrązowieją, ale też dodatkowy składnik podkreśli ich smak. Orzeźwiająca moc plus słodkie nadzienie - to jest to!

Obraz

W ten sposób pozbywasz się skrobi, dzięki której ugotowany makaron dobrze łączy się z sosem. Po drugie, makaron powinno dodawać się do sosu, a nie na odwrót.

Obraz

Dodając go do gotujących się sosów, ziemniaków, ryżu, a nawet kurczaka, na pewno wzbogacisz smak przyszłej potrawy.

I to wszystkie porady kulinarne na dzisiaj. Daj znać, czy chciałabyś coś jeszcze dodać do tej listy.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także